بررسی کمی ضایعات فرآوری چای در کارخانه های چایسازی شهرستان تنکابن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0870
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صابری

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مرتضی الماسی

استاد گروه مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیق

سعید مینایی

دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران.

حسین باخدا

عضو هیات علمی گروه مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم

چکیده

دفع ضایعات کشاورزی، از یک طرف بار اقتصادی بر دوش تولیدکنندگان بوده و از طرف دیگر در صورت دفع نادرست می توانند خطرات زیست محیطی جدی به دنبال داشته باشند .چای بعنوان یکی از محصولات اصلی بخش کشاورزی، دارای حجم بالای ضایعات بخصوص در مرحله ی فرآوری، می باشد. بررسی علل ضایعاتکارخانه ها و تلاش جهت کاهش آنها، می تواند بعنوان مسائلی مهم مورد توجه قرار گیرند. هدف اصلی از انجام این تحقیق بررسی کمی ضایعاتچای در مراحل فرآوری در کارخانه های چایسازی شهرستان تنکابن بود، که این کار به روش پرسشنامه انجام گرفت . چای در ایران به روش ارتودکس فرآوری می شود که شامل 5 مرحله به نام های، پلاس، مالش، تخمیر، خشک، بسته بندی و درجه بندی می باشد. ضایعات حاصل از فرآوری به چهار بخش پو، دمار، ساقه و رگبرگ تقسیم بندی شدند.بررسی پرسشنامه ای نشان داد که عدم تناسب برداشت چای و ظرفیت کارخانه ها، همچنین فاصله ی زیاد باغ ها تا کارخانه و حمل و نقل نادرست، سبب تاخیر در فرآوری برگ سبز و پلاسیده شدن برگها و در نهایت افزایش ضایعات فرآوری می گردد. طول عمر بالای دستگاه ها و استهلاک و تنظیم نبودن ماشین آلات به خصوص در مرحله ی مالش و خطای انسانی از عواملی هستند که بر افزایش تولید ضایعات کارخانه تاثیر گذارمی باشند . ضایعات تولیدی در مراحل خشک کردن و درجه بندی همچنین در چین پاییزه بیشترین مقدار را داراست و پو قسمت اعظم ضایعات را تشکیلمی دهد.

کلیدواژه ها

ضایعات چای، پو، دمار، ارتودکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.