تحلیل اثرات متقابل توسعه یافتگی اقتصادی و ا منیت بر مرزهای آبی کشور (مورد مطالعه: استان هرمزگان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU04_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد جمراسی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران

ابراهیم رومینا

دانشیار گروه جغرافیای سیاسی، دانشگاه تربیت مدرس

حمید عباسی

دانشجوی دکتری جغرافیا سیاسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در بررسی اثرگذاری متقابل امنیت و توسعه اقتصادی در نواحی مرزی، وجود بی عدالتی های جغرافیایی و توسعه نامتوازن و نابرابری های فضایی در مناطق پیرامونی و نواحی مرزی نسبت به مناطق مرکزی کشور از یک سو و وجود یک نظام سیاسی متمرکز از سوی دیگر، ممکن است موجب به چالش کشیده شدن همبستگی و وحدت و امنیت و قدرت ملی و سبب تحرکات واگرایانه قومی و مذهبی و ناامنی در این نواحی گردد، در این راستا دیدگاه های نوین امنیت سازی در ارتباط با مناطق مرزی،بر استراتژی توسعه پایدار در این مناطق تاکید دارند، طوری که از این دیدگاه، صاحب نظرانی از جمله ایساکسون و ماهان؛توسعه و امنیت را مکمل یکدیگر می دانند. با این وجود، میتوان امنیت پایدار را مرهون توسعه پایدار و توسعه پایدار را تضمین کننده امنیت ملی دانست. با این وجود بهترین راهکار برای رسیدن به امنیت پایدار در نواحی مرزی،توسعه یافتگی همه جانبه و بخصوص اقتصادی و رفع تهدیدات داخلی و خارجی با یک استراتژی فرصت محور می باشد. از این رو توجه به مرزهای آبی خصوصا، استان هرمزگان به عنوان یکی از استان های محروم کشور، در راستای توسعه و امنیت بسیار حائز اهمیت می باشد. در این مقاله با روش توصیفی،تحلیلی و با استفاده از داده های کتابخانه ای و مقالات فارسی در شبکه جهانی اینترنت به تبیین اثرات متقابل امنیت و توسعه یافتگی در مرزهای آبی به ویژه در استان هرمزگان پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

استان هرمزگان، امنیت، توسعه، مرز آبی، نواحی مرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.