بررسی و نقد نگاه پست مدرنیسم به تعلیم و تربیت ارزش ها
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روان شناسی مدرسه
- کد COI اختصاصی: IEPACONF07_253
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 91
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران
استادیار دانشگاه ازاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی و نقد نگاه پست مدرنیسم به تعلیم و تربیت ارزش ها که با روش کتابخانه ای انجام شده است. برای گرداوری اطلاعات موردنیاز از ادبیات نظریه مندرج در مقالات، متون علمی، کتب مرتبط در پایگاهای علمی داخلی و خارجی مرتبط با موضوع استفاده شده است، بنابرای جامعه آمار در این پژوهش شامل کلیه ادبیات نظری و مقالات علمی با موضوع است که درنهایت ۱۵ سند که بیشترین ارتباط را با موضوع داشتند به عنوان نمونه انتخاب شدند. با استفاده از تحلیل محتوا مهم ترین نکات مربوط به نقد نگاه پست مدرنیسم به تعلیم و تربیت ارزش ها از این مستندات استخراج گردید. یافته های پژوهش نشان داد، پست مدرنیسم که در بستر سکولار غرب زاده شده است، بر نسبی گرایی و کثرت گرایی تاکید و هرگونه باور یقینی و ارزش مطلق را مردود می داند؛ با ذات گرایی سر ستیز داشته، هویت انسان را برساخته اجتماعی می پندارد؛ ابتنای ارزش ها بر واقعیت های تکوینی و تاثیرات ضروری اعمال بر سرنوشت انسان را برنمی تابد. در اهداف تربیتی، بر نهادینه سازی کثرت گرایی، تقویت روحیه خودسامانی در فراگیران تاکید و در اصول تربیتی بر پرهیز از جزم گرایی، مبارزه با نظام مندی و تاکید بر آزادی های فردی اصرار می ورزد. در این مقاله به چیستی پست مدرنیسم، چندوجهی بودن پست مدرنیسم، چیستی تعلیم و تربیت ارزش ها، مبانی فلسفی نگاه پست مدرنیسم به تعلیم و تربیت ارزش ها پرداخته شده است.کلیدواژه ها
پست مدرنیسم، تعلیم و تربیت، نسبی گرایی، کثرت گراییمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.