اثرات تنش خشکی بر جوانه زنی دو گونه Trifolium pratens و Sanguisorba minor

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راه کارهای دستیابی به توسعه پایدار ( کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست)
  • کد COI اختصاصی: SDCONF01_0485
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 25792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ام البنین ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گنبد کاووس

مجید محمداسمعیلی

اعضای هیئت علمی دانشگاه گنبد کاووس

حسین صبوری

ابوالفضل طهماسبی

چکیده

به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر روی جوانه زنی گیاه توت روباه Sanguisorba minor L و شبدر سفید Trifolium pratens آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. برای اعمال تنش خشکی نه سطح پتانسیل اسمزی از مانیتول تیمار شاهد، 2 بار، 4 بار، 6بار، 8 بار، 01 بار، 02 بار، 04 بار و 06 بار با 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش تنش خشکی کلیه صفات جوانه زنی طول ریشهچه،طول ساقچه، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، وزن ریشهچه و ساقچه، بنیه بذر و ضریب آلومتری کاهش یافت. نتایج حاصل از مقایسه میانگین ها نشان داد که از بین دو گونه مورد آزمایش گونه توت روباهی با داشتن طول ریشهچه 3/71سانتی متر تحت شدتهای مختلف تنش خشکی را دارا بود. گونه شبدر سفید تا آخرین غلظت خشکی دارای جوانه زنی بود اما در گونه توت روباهی تا تیمار 02 بار خشکی جوانه زنی متوقف شد. ضریب آلومتری در گونه توت روباهی در تمامی تیمارها بیشتر از گونه شبدر سفید بود که این نشان دهنده تحمل بیشتر این گونه نسبت به تنش خشکی میباشد

کلیدواژه ها

جوانه زنی بذر، مانیتول، تنش شوری، تنش خشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.