بررسی و سطح بندی تاسیسات بین راهی حاشیه راه های استان های کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی مهندسی عمران، معماری، مصالح ساختمانی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAUCONG03_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

امروزه همراه با افزایش جابه جایی جاده ای و اهمیت یافتن صنعت گردشگری ارائه خدمات در طول راه ها به گردشگران ومسافران از نظر کمیت و کیفیت آن نیازمند توجه بیشتری است. در این ارتباط، راه های زمینی به عنوان پر استفاده ترینمسیرهای حمل و نقل، اهمیت زیادی در افزایش کیفیت حمل و نقل مسافر و بار دارد. در مقاله حاضر. ابتدا با نظری کلی براهمیت وجود خدمات بین راهی در حاشیه راه هاء کیمیت و تعداد تاسیسات بین راهی شامل مجتمع خدماتی - رفاهی، تیرپارک، مجتمع پذیرائی و غذا خوری، کبابی و جگرکی، اغذیه فروشی، چلو کبابی، رستوران، قهوه خانه و چایخانه و مسجد ونمازخانه، برای هریک از استان های کشور به تفکیک بررسی و بر اساس ایده آل مثبت سطح بندی شده است. روش بررسیتحقیق توصیفی - تحلیلی و نوع آن کاربردی است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل TOPSIS استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد در تاسیسات رستوران سنتی، قهوه خانه و چایخانه، کبابی و جگرکی و چلو کبابی استان مازندران،مجتمع پذیرائی و غذا خوری و رستوران سنتی، قهوه خانه و چایخانه استان خراسان رضوی؛ اغذیه فروشی استان قم؛ تیر پارکاستان زنجان؛ مجتمع خدماتی - رفاهی استان اصفهان و مسجد و نمازخانه استان همدان گزینه های ایده آل هستند و بیشترین امکانات و تاسیسات خدماتی بین راهی را دارند.

کلیدواژه ها

تاسیسات بین راهی حاشیه راه ها، ایران، TOPSIS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.