دیدگاه کارورزان و دستیاران پزشکی در مورد برگزاری گزارش صبحگاهی به دو روش حضوری و مجازی در دوران پاندمی کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی بابل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EDCBM-17-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن عابدی

Babol uiniverstiy of Medical scinces

سید صدیقه سلیمانیان

Babol uiniverstiy of Medical scinces

هدی شیرافکن

Babol uiniverstiy of Medical scinces

مینا گالشی

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

سمیه اولادی

دانشگاه علوم پزشکی بابل

آسیه شعبانی

Babol uiniverstiy of Medical scinces

فاطمه جعفریان

Babol uiniverstiy of Medical scinces

چکیده

سابقه و هدف: بحران ناشی از بیماری همه گیر کووید-۱۹، آموزش در دانشگاه­ها را به­شدت تحت تاثیر قرار داده­است. بنابراین  ایجاد نگاهی نو و کاربردی در فرآیند آموزش ضروری به­نظر می­رسد. یکی از مهم­ترین روش­های آموزش در علوم پزشکی گزارش صبحگاهی می­باشد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه برگزاری گزارش صبحگاهی به دو روش حضوری و مجازی از دیدگاه کارورزان و دستیاران پزشکی در دوران پاندمی کووید ۱۹ می­باشد. مواد و روش­ها: مطالعه به روش توصیفی-تحلیلی روی ۱۲۴ نفر از دانشجویان پزشکی مرکز آموزشی­درمانی آیت­اله روحانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال۱۴۰۰-۱۴۰۱ انجام شد. داده­ها با استفاده از پرسشنامه محقق­ساخته و استخراج­شده بر اساس کتابچه استانداردهای آموزش بالینی وزارت متبوع در سه بعد ساختار آموزشی، محتوای آموزشی و ارتقای توانمندی جمع­آوری شد. برای تجزیه­وتحلیل داده­ها از آمار توصیفی و آزمون­های t-test،  ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون من- ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد. یافته ­ها: از دید دانشجویان دوره حضوری در هر سه بعد به­صورت معناداری مطلوب­تر از دوره مجازی بود. آموزش حضوری نسبت به مجازی، در بعد ساختار آموزشی بیشترین تفاوت را داشته است. کیفیت دوره مجازی از حیث چهار شاخص مورد ارزیابی قرار گرفت و بنابر نتایج، گروه­های موردمطالعه در مورد عدم کیفیت مطلوب دوره مجازی اتفاق­نظر داشتند. نتیجه­ گیری: نتایج حاصله نشان داد که برگزاری گزارش صبحگاهی به روش حضوری نسبت به روش مجازی در هر سه بعد مورد بررسی، مطلوبیت بیشتری داشت. لذا برای مقابله با چالش­های آموزشی در مواقع بحران، با تبیین یک برنامه مدون و برنامه­ریزی­شده من جمله دوره های مجازی، می­توان از هرگونه خلاء آموزشی پیش­آمده جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

Morning report, Covid-۱۹, Conventional training, Virtual training, گزارش صبحگاهی, کووید ۱۹, آموزش حضوری, آموزش مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.