کاربرد، مزایا و محدودیت های تکنولوژی آموزشیدر کلاس درس و فراتر از کلاس درس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF10_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 30
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زندکریمی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی و مدرس دانشگاه علمی کاربردی مرکز بیجار

مجتبی حیدریان راد

دانشجوی کاردانی حرفه ای تکنولوژی آموزشی دانشگاه علمی کاربردی مرکز بیجار

چکیده

ایجاد نگرشهای مثبت در معلمان نسبت به تکنولوژی آموزشی، توسعه و کاربرد آن در فرایند آموزش و یادگیری از مباحثچالش برانگیز مطالعات تربیتی معاصر است. معلمان و مربیان معتقد هستند که بسیاری از مطالب و موضوعات درسی را نمیتوان بهروش سنتی و قدیمی به خوبی به دانش آموزان و فراگیران انتقال داد. لذا امروزه برای شفافتر کردن امر آموزش، متنوع کردن وسایلفرایند تدریس استفاده از تکنولوژی و وسایل آموزشی امری اجتناب ناپذیر است. استفاده از تکنولوژی آموزشی به فرایند تدریس ویادگیری در کلاس درس و فراتر از آن عینیت میبخشد و این شرایط را فراهم می کند تا دانش آموزان به آسانی در جریان تدریس بهیادگیری آموخته های جدید بپردازند. از آنجا که یادگیری امری بسیار پیچیده و مستلزم دخالت عوامل متعدد است و زمانی اتفاق میافتد که این عوامل در کنار یکدیگر باشند، امر یادگیری در کلاس درس به طور اخص دارای اهمیت و حساسیت بیشتری است. محیطکلاس درس به دلیل اینکه با محیط بیرونی تفاوت دارد، نیاز به دقت و توجه فراوانی دارد. عوامل مختلفی از قبیل وضعیت جسمانی،روانی، علمی و شخصیتی معلم، محتوای منابع آموزشی، مقررات آموزشی، فضای آموزشی، وسایل و تکنولوژی آموزشی در امریادگیری دخالت دارند؛ در این میان تکنولوژی آموزشی از این نظر که تئوری و عمل را با هم هماهنگ می سازد، از جایگاه ویژه ایبرخوردار است. تکنولوژی آموزشی به دانش آموزان این امکان را می دهد تا در درون و بیرون از کلاس درس با یکدیگر ارتباط داشتهباشند و مطالب درسی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و به همدیگر در فرایند یادگیری کمک کنند. دانش آموزان می توانند بامعلمان خود خارج از کلاس درس ارتباط داشته باشند تا اگر با مشکل پیش بینی نشده ای مواجه شدند، معلم خود را مطلع و از اوراهنمایی بگیرند. همچنین تکنولوژی آموزشی این امکان را فراهم نموده است تا دانش آموزان فراتر از کلاس درس نیز به محتوایآموزشی دسترسی داشته باشند و هر گاه خواستند آن را مطالعه کنند. بنابراین هدف از پژوهش حاضر کاربرد، مزایا و محدودیت هایتکنولوژی آموزشی در کلاس درس و فراتر از کلاس درس است

کلیدواژه ها

کاربرد، مزایا، محدودیت ها، تکنولوژی آموزشی، کلاس درس، فراتر از کلاس درس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.