بررسی اهداف افشاگرانه کلاهبرداری حسابداری بر اساس تفاوت های دموگرافیک در بین کارکنان حسابداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی نوین در حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NCARA02_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی متولی

کارشناس حسابداری و کارمند واحد حسابداری و مالی، شهرداری منطقه ۳، بندرعباس، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اهداف افشاگرانه کلاهبرداری حسابداری بر اساس تفاوت های دموگرافیک در بین کارکنان حسابداری انجام پذیرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و از نظر شیوه گردآوری و تحلیل اطلاعات، این تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر عبارت است از کلیه حسابداران بخشهای مختلف خصوصی و بخشهای دولتی بودند و در این تحقیق ، پرسشنامه (فیزیکی و مجازی) به طور تصادفی در گروه های هدف توزیع شد که در نهایت تعداد ۳۱۰ پرسشنامه به صورت دقیق و قابل استفاده عودت داده شد . برای گردآوری اطلاعات از کتب، مقالات و مجلات تخصصی در حوزه بازاریابی استفاده شد. همچنین برای جمع آوری داده ها از روش های پیمایشی و میدانی استفاده شد. برای استخراج اطلاعات از پرسشنامه کلاهبرداری حسابداری (دو سناریو برای دو موضوع دستکاری و اختلاس حساب) استفاده شد. برای بررسی فرضیه های پژوهش از از آزمونهای Mann-Whitney U و Kruskal-Wallis در تجزیه و تحلیل مقایسه ای دووسه گروه استفاده شد. همچنین از آزمونهای کندال تاو و اسپیرمن در تجزیه و تحلیل همبستگی استفاده شد. ابزارهای تجزیهوتحلیل همچنین برای آمار توصیفی و استنباطی از SPSS و برای داده کاوی از Excel استفاده شدبر اساس نتایج، تفاوت معناداری از نظر جنسیت برای قصد افشاگری برای کلاهبرداری وجود دارد که بر اساس آن زنان دارای رتبه بالاتری هستند و در نتیجه، زنان قصد افشاگری بیشتری برای دستکاری و اختلاس دارند. از منظر سن، این تحقیق نشان می دهد که بین سنوقصد افشاگری برای کلاهبرداری همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد، به طوری که با افزایش سن، قصد افشاگری وجود دارد. از نظر تجربه، بین افزایش تجربه و قصد افشاگری همبستگی مثبتی وجود دارد و بنابراین، افرادی که تجربه بالاتری دارند، قصد افشاگری بیشتری برای دستکاری و اختلاس دارند. اما از نظر سطح تحصیلی، بین مقاطع تحصیلی از کاردانی تا دکتری تفاوت معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

افشاگرانه کلاهبرداری حسابداری، تفاوت های دموگرافیک، کارکنان حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.