بررسی رابطه ساختار راهبری شرکت و مدیریت واقعی سود با چسبندگی هزینه های عمومی و فروش در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهرانبین سالهای ۱۳۹۶-۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی نوین در حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NCARA02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم سادات افخمی مصطفوی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران

ابراهیم قائد

دانشجوی دکتری اقتصاد پولی - بین الملل، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

هانیه حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد توسعه و برنامه ریزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

الهه رنجبرحیدری

کارشناس ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه پیام نور، واحد تهران غرب، تهران، ایران

چکیده

مدیریت سود، فرآیند دستکاری زمان شناسایی درآمدها یا درآمد گزارش شده است تا جریان سود گزارش شده، تغییر کمی داشته باشد، اما درآمد گزارش شده را در بلندمدت افزایش ندهد. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین ساختار راهبری شرکت و مدیریت واقعی سود با چسبندگی هزینه های عمومی و فروش در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ میباشد. نمونه آماری که به روش نمونهگیری حذف سیستماتیک انتخاب شده است تعداد ۱۵۸هشرکت میباشد. از جهت روش استنتاج، این تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون و داده های ترکیبی میباشد. یافته های پژوهش نشان میدهد چسبندگی هزینه در شرکتهایی که مدیریت سود رو به بالایی دارند، کمتر است. همچنین یافته ها بیانگر رابطه ی منفی راهبری شرکتی و چسبندگی هزینه است. بنابراین راهبری شرکتی قوی میتواند اقدامی موثر در جهت کاهش رفتار نامتقارن هزینه های عمومی و فروش در شرکتها باشد.

کلیدواژه ها

ساختار راهبری شرکت، مدیریت واقعی سود، مدیریت سود رو به بالا، چسبندگی هزینه های عمومی و فروش، بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.