جایگاه فرهنگ تقریب و تعامل بین ادیان الهی و مذاهب اسلامی در پیوند بین دین و رفتار اقتصادی (اقتصاد اسلامی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعبدالرسول میری

کارشناس آمار و رشته تحلیل

سیدمرتضی میری

کارشناس آمار و رشته تحلیل

سیدمحمدعلی میری

چکیده

اقتصادی دینی جذبه خاصی دارد و در نتیجه این رشته مطالعاتی- علاوه بر اقتصاددانان- می تواند مورد علاقه صاحبنظران فلسفی،علوم اجتماعی و دینی قرار گیرد،زیرا ارزیابی سیاست ها و حتی تئوری های اقتصادی از منظر دین، برای اندیشمندان عرصه هاییاد دشه بااهمیت تلقی میشود. در عین حال گروه هایی از این اندیشمندان مانند گروه زیادی از اقتصاددانان و دیگر صاحب نظرانعلوم اجتماعی به ویژه از دههء ۱۹۷۰ به بعد رفتارها، عقاید و نهادهای مذهبی را در مفادی از عقلانیت- ابزاری و غیر ابزاری- مورد توجه و مطالعه قرار میدهند و برای آن بنیان به ویژه فلسفی قائل هستند. مثلا نقش عنصری مانند مذهب در کارکرد اقتصاد همانقدراست که نهادهای پولی و یا ابزار کار فیزیکی است تحلیل نظام اسلامی در عرصه اقتصاد به منظور ارایه تصویری کلی از این نظام وتبیین روش های کلی این نظریات می باشد. از این رو در مطالعه پیس رو ابتدابا مرور بر نظریات اقتصاد اسلامی یک چارچوب قانونیو اخلاقی نظام اقتصادی اسلام را تبیین نموده و پس از آن به توضیح نظریه رفتار بازار شامل رفتار مصرف کننده یا رفتار تولید کنندهو توزیع و نقش اقتصادی دولت از دیدگاه اسلام می پردازد. در انتها این روریکرد نتیجه گیری می کند که این نظریات قادرند رفتاراقتصادی افراد و جوامع مسلمان و غیر مسلمان را تفسیر کنند. اهداف تحقیق. از الگوریتم RStudio با LIME ، VIP ، PDP ،ggplot۲ و کتابخانه caret استفاده کرد.

کلیدواژه ها

؛ML ، FDI اقتصاد بین گروهی، اقتصاد کلان ، رشد اقتصادی ، اقتصاد اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.