ارائه یک رویکرد کمی جهت بررسی تاثیر جو سازمانی بر اشتراک گذاری دانش با نقش میانجی انگیزش ذاتی و استقلال شغلی (مورد مطالعه: سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر درون شهری شیراز و حومه)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی دانش و فناوری هزاره سوم اقتصاد، مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه عابدی

کارشناس قراردادهای حمل و نقل مسافرشهرداری شیراز

ابراهیم عزیزی

کارشناس حسابداری شرکت آب و فاضلاب شهرستان یاسوج

چکیده

نبود نظام ارزشیابی عملکرد موثر و کارآمد در نظام ساختاری سازمان ها به خصوص اشتراک گذاری دانش منجر به ثاثیرنامطلوب بر عملکرد سازمانی گردیده است. لذا داشتن یک سیستم ساختار مند با هدف اشتراک گذاری دان موثر در بینکارمندان تا حدی با حیات و مرگ سازمان رابطه مستقیم دارد. سازمان ها وظیفه دارند ثا در جهت هرچه کار آمد کردناین نظام تلاش نمایند .ازاین حیث تحقیق پیش رو به منظور ارائه یک رویکرد کمی جهت بررسی ثاثیر جو سازمانی بشراشتراک گذاری دانش با نقش میانجی انگیزش ذاتی و تفکیک شغلی کارمندان در سازمان مدیریت حمل و نقل مسافردرون شهری شیراز و حومه انجام پذیرفته است. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه استاندارد لیوپیس و قوس۲۰۱۶ استفاده گردید و پرسشنامه پژوهش بین ۶۳۰ نفر نمونه از جامعه آماری که کلیه مدیران و کارکنان سازمان مدیریتحمل و نقل مسافر درون شهری شیراز و حومه می باشد، توزیع شد. روش ثحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جهتپاسخ به سولات و بررسی رضایت تحقیق با نرم افزار PLS-Smart از روش بررسی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به روشحداقل مربعات PLS استفاده گردید. نتایج نشان می دهد که جو سازمانی بر انگیزش ذاتی، استقال شغلی و اشتراک گذاریدانش ثاثیر مثبت و معنی داری دارند. نتایج همچنین ثاثیر مثبت و معنی دار انگیزش ذاتی و استقال شغلی بر اشتراکگذاری دانش را نیز تایید می کند. نتایج همچنین نشان می دهد که جو سازمانی بر اشتراک گذاری دانش ثاثیر مثبت ومعنی داری دارند.

کلیدواژه ها

جو سازمانی، انگیزش ذاثی، استقال شغلی، اشتراک گذاری دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.