فرصت شیرازی و کتاب بحورالالحان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته ای در ادبیات و هنرهای کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما
- کد COI اختصاصی: DSBM01_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 306
نویسندگان
کارشناس ارشد اتنوموزیکولوژی دانشگاه هنر تهران
چکیده
کتاب بحورالالحان از آثار نوشته شده توسط فرصتالدوله شیرازی (۱۲۷۱-۱۳۳۹ق) است که جنبه موسیقایی دارد، که در آن جدای از برخی مقدمات کلی در خصوص تغییر نظام موسیقایی به نسبت نظام رایج در گذشته، و نیز ذکر اسامی دستگاه ها و گوشه های نظام مرسوم جدید، به بحث اوزان عروضی و ارتباط آن با موسیقی پرداخته شده، و در نهایت نیز فهرستی از شعر شاعران مختلف ترتیب داده شده است که در صدر این اشعار، مایه های موسیقایی پیشنهادی جهت اجرای آنها نیز معرفی شده است. اگر از بحث در خصوص میزان ارزش و اعتبار این کتاب بگذریم، از زمان چاپ این کتاب در سال ۱۳۲۲ق تا سال ۱۳۹۱ش، کسی در خصوص انتساب این کتاب به کسی غیر از فرصت، سخنی به میان نیآورده است، و خود فرصت نیز در هرجایی که مطلبی در خصوص آثار خود نوشته، این کتاب را در زمره آنها معرفی نموده است. با این وجود، در سال ۱۳۹۱ش دکتر بابک خضرائی مبتنی بر برخی شواهد، این بحث را به میان آوردند که احتمالا نویسنده این کتاب عبدالوهاب یزدانی (۱۳۲۸-۱۲۵۲ق) پسر ششم وصال شیرازی بوده است، و نویسنده این کتاب فرصت نبوده است. در این نوشته به بررسی این احتمال و نیز مطالب مرتبط با کتاب بحورالالحان پرداخته خواهد شد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.