انتخاب پروتکل ارتباطی مناسب جهت اتوماسیون شبکه های توزیع ایران
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس بین المللی برق
- کد COI اختصاصی: PSC21_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4603
نویسندگان
پژوهشگاه نیرو، گروه دیسپاچینگ و تله متری
چکیده
این مقالـه بـ ه بررسـی پروتکلهـای مطـرح بـرای سیسـتمهای اتوماسیون شبکه های توزیـع بـرق کـه بـر مبنـای جمـع آوری اطلاعات راه دور و نظارت کنترلی (SCADA) اسـتوار اسـت، می پردازد . ضمن اشاره بـه اهمیـت انتخـاب پروتکـل در ایـن سیستمها، ویژگیها و تفاوتهای دو پروتکل IEC 870-5-101 و DNP3 با جزئیا ت معرفی می شوند . با بررسی مسائل مطرح در شبکه های توزیع و بخصوص شرایط منطقه ای ایران، بـه ذکـر دلایلی از قبیل عملکرد، ساده بـودن، پشـتیبانی و رواج نشـان خواهیم داد که گزینه مناسب برای پروژه های حـال حاضـر در این زمینـه پروتکـل IEC 870-5-101 مـی باشـد . در صـورت وجود زیرساخت های شبکه کـامپیوتری مبتنـی بـر TCP/IP ، پروتکل IEC 870-5-104 را مـی تـوان در نظـر گرفـت و در آینــده دور ممکــن اســت پروتکــل IEC 61850 عــلاوه بــر اتوماسیون پست در این زمینه هم مطرح گردد .کلیدواژه ها
پروتکل ارتباطی راه دور، استاندارد IEC 60870-5-101 ، DNP3 ، DA،SCADA شبکه توزیع برق ، اتوماسیوناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.