الگوی جریان عبوری از روی سرریز کنگره ای مثلثی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU03_1896
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد روضه چائی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران-آب و سازههای هیدرولیکی ، دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه ارومیه ، ارومیه ، ایران

محمد مناف پور

استادیار، گروه مهندسی عمران آب و سازههای هیدرولیکی ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه ارومیه ، ارومیه ، ایران

حامد تقی زاده

دکتری مهندسی عمران-سازه های هیدرولیکی ، شرکت مهندسی مشاور تراز آب جامع ، گرگان، ایران

چکیده

جریان روی سرریزهای کنگره ایی بدلیل غیرخطی بودن آنها در پلان سه بعدی بوده و با توجه به پیچیدگی ها و نامنظمی های هندسی سرریز، هیدرولیک جریان این سرریزها به آسانی با روابط ریاضی قابل تشریح نمی باشد. با مطالعه و بررسی الگوی جریان در این نوع سرریزها می توان درک صحیحی از عملکرد هیدرولیکی این نوع سرریزها به دست آورد. در پژوهش حاضر با بررسی الگوی جریان عبوری در سرریزهای کنگرهای مثلثی با توجه خاص به میدان سرعت و خطوط جریان عبوری از روی تاج سرریز پرداخته شده است . با مدلسازی عددی سه بعدی جریان عبوری از روی سرریز کنگره ای مثلثی بااستفاده از نرم افزار D FLOW-۳ و روش VOF و مدل توربلانسی k-e RNG صورت گرفته و برای صحت سنجی مدل عددی از نتایج آزمایشگاهی پیشینه تحقیق استفاده شده است . مطالعه برای زوایا راس سرریز و بارهای آبی مختلف انجام پذیرفته است . نتایج تحقیق حاکی از تطابق قابل قبول نتایج حاصل از مدل عددی با نتایج نظیر آزمایشگاهی میباشد.همچنین با افزایش زاویه راس سرریز، ناحیه استغراق موضعی تشکیل شده در بلافاصله پایین دست تاج سرریز (به ازا هد ثابت ) کوچکتر شده و آبگذری جریان تسهیل میگردد.از طرفی با افزایش هد آب روی تاج سرریز(به ازا زاویه راس ثابت )، انحراف خطوط جریان عبوری از خط عمود بر امتداد تاج بیشتر شده و از طول موثر تاج سرریز کاسته شده و با کاهش آبگذری جریان،هیدرولیک جریان به جریان عبوری از سرریزهای خطی نزدیک میشود.

کلیدواژه ها

سرریز کنگره ای مثلثی ، D Flow-۳ ، الگوی جریان سرریز غیرخطی ، استغراق موضعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.