بررسی ژئوتوریسم ابیانه با استفاده از تکنیک های RS و GIS

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_635
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 947
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین نیک اندیش

استادیار دانشگاه پیام نور مرکز آران وبیدگل،

معصومه بکایی

کارشناس ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی ، دانشگاه پیام نور مرکز

سیدفرزاد حسینی زاده آرانی

مدرس مدعو ،دانشگاه پیام نور مرکز آران و بیدگل،

چکیده

امروزه ژئوسایت ها یا به عبارتی مکان های ویژه زمین گردشگری از اهمیت فراوان برخوردارند. این مکان ها می تواند شامل یک چشم انداز طبیعی، اشکال ناهمواری زمین یا لندفورم ها، رخنمون سنگی، لایه های فسیل دار و حتی یک سنگواره نیز باشد. حوضه آبخیز ابیانه در ناحیه ای بینطول شرقی و عرض شمالی واقع شده است.مساحت این حوضه در محل خروجی آن در حوالی پل هنجن در مسیر جاده ابیانه برابر 192/26 کیلومتر مربع می باشد . بلندترین نقطه حوضه برابر 3323 متر از سطح دریا در ارتفاعات کوه زیر پل در سمت جنوب حوضه بوده و متوسط ارتفاع حوضه آبخیز ابیانه معادل 2112 متر اندازه گیری شده است. در این پروژه ما ابتدا محدوده ی حوضه آبخیز آزران را از google earth استخراج کرده و طول ، عرض و ارتفاع تمامی نقاط این حوضه را ذخیره کرده و بعد آن را با استفاده از نرم افزار global mapper به پسوند shape faile تبدیل کرده که نرم افزار GIS بتواند آن را بخواند و پس از ورود این اطلاعات به GIS انواع نقشه های اقلیمی،هیدرولوژیکی ،زمین شناسی و فرسایش و خاک شناسی و... را تولید گردید

کلیدواژه ها

ژئوتوریسم ، ابیانه ، google Earth ، Globalmapper ، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.