بررسی مناطق نمونهی گردشگری به منظور توسعه گردشگری ماجراجویانه نمونهی موردی شهراصفهان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
- کد COI اختصاصی: CTEI01_576
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1401
نویسندگان
کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه اصفهان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان
چکیده
مسئله مورد مطالعه در این پژوهش بررسی مناطق نمونه گردشگری شهر اصفهان به منظور ایجاد گردشگری ماجراجویانه در این مکان ها میباشد.این که مناطق مورد مطالعه چه پتانسیل هایی را جهت توسعه گردشگریماجراجویانه دارا می باشد؟ و در نتیجه چه انواعی از گردشگری ماجراجویانه در این منطقه قابل سرمایهگذاری و اجراست؟ از آنجا که گردشگری ماجراجویانه بستری مناسب به منظور بهره مندی از طبیعت، تفریح و تخلیههیجانات منفی و مخرب را فراهم میکند هدف این است که پس از بررسیهای گستردهی منابع موجود و شناسایی معیارها و شاخصهای مناسب برای انواع گردشگری ماجراجویانه، همچنین تائید آن شاخصهاتوسط متخصصین امر گردشگری و ارائهی طبقهبندی مناسب از آنها، پتانسیلهای اصلی و مؤثر در فرآیند توسعه آتی گردشگری ماجراجویانه درمناطق نمونهی گردشگری شناسایی شود و در نهایت نوع گردشگریمناسب آن منطقه معرفی شود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و روش انجام آن تحلیلی توصیفی است. در راستای تبیین شاخصها از روش -اسنادی و روش دلفی استفاده شده است. در روش اسنادی به مرور اسناد و مدارک مربوط به گردشگری ماجراجویانه )حدود 03 منبع داخلی و خارجی( وتحلیل آنها به منظور دستیابی به معیارها و مناطق مناسب برای انواعگردشگری ماجراجویانه پرداخته شد. در روش دلفی به منظور تایید این معیارها و مناطق از دیدگاه چند نفر از متخصصان حوزهی گردشگری و اکوتوریسم بهره گیری شد. سپس با مشخص شدن معیارها و مناطقمناسب، به بررسی مناطق نمونهی گردشگری شهر اصفهان پرداخته شد و پتانسیل های موجود این مناطق بر اساس معیارها شناسایی شدند. در مرحلهی آخر گردشگری مناسب هر منطقه مشخص گردید.کلیدواژه ها
منطقه نمونه گردشگری، گردشگری ماجراجویانه، شهراصفهان، روش، دلفی هیجانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.