ارزیابی نقش دریاچه شورابیل در توسعه گردشگری شهری اردبیل با استفاده ازمدل SWOT

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_512
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن احدنژاد

دانشجویان کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه زنجان

ابراهیم صادقی

مانیا ابراهیم زاده

سمیه فیضی

چکیده

شهرها پایه و اساس توسعه گردشگری در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری می باشند. بسیاری از شهرها درصدند تا ازویژگی ها و امکانات خاص شهری خود سود برده و از مزایای جلب گردشگر برای توسعه پایدار بهره گیرند .شهر اردبیل با دارابودن اقلیم مناسب و جاذبه های گردشگری فراوان طبیعی و تاریخی از جمله شهرهای مستعد در جذب گردشگر میباشد که به دلیل عدم شناخت عناصر شهری ویژه، متأسفانه هنوز جایگاه مناسب خود را در این مقوله نیافته است. در میان عناصرشهری شهرستان اردبیل، دریاچه زیبای شورابیل سهم عمده ای را در جذب گردشگر بر عهده دارد و پس از جاذبه هایدرمانی گردشگری شهر سرعین رتبه دوم پذیرش گردشگران در شهرستان اردبیل را دارد. این دریاچه به مساحت 021 هکتار - در دو کیلومتری جنوب شهر اردبیل واقع شده است و در زمره یکی از 9 دریاچه آب شور ایران به شمار میرود. دریاچهشورابیل دارای امکانات تفریحی، ورزشی و فرهنگی زیادی همچون اسکله قایقرانی،پیست دو میدانی، باغ وحش، گنجینه تاریخ طبیعی، نمایشگاه و بازارچه صنایع دستی، مجموعه شهر بازی، رستوران و مراکز خرید و فروش می باشد که می تواند مورداستفاده گردشگران قرار گیرد. در تحقیق حاضر از روش توصیفی_تحلیلی و مدل استراتژیک swot استفاده شده وراهبردهایی در جهت استفاده از قوت ها و فرصت ها در راستای کاهش ضعف ها و اجتناب از تهدیدهای خارجی بیان شده است. هدف از تحقیق ارزیابی نقش دریاچه شورابیل در توسعه گردشگری شهر اردبیل می باشد و نتایج نشان دهنده وضعیت رشد مناسب گردشگری و زیرساخت ها در منطقه مورد مطالعه می باشد.

کلیدواژه ها

دریاچه شورابیل، گردشگری شهری، اردبیل، swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.