اثرمقادیر مختلف کودهای اوره و سوپرفسفات تریپل بر برخی خصوصیاتمورفولوژیکی عدس در کشت دیم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به همراه پنجمین همایش ملی جنگل ایران
  • کد COI اختصاصی: CNRE07_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 38
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید امیدی گرگری

دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

عادل دباغ محمدی نسب

استادعلوم زراعی، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

روح اله امینی

استاد علوم زراعی،گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

عدس یکی از گیاهان مهم خانواده حبوبات است که به دلیل ارزش غذایی بالا، بسیار شناخته شده است . کشت این گیاه در شرایطدیم نتایج خوبی به همراه دارد. با توجه به محدودیت های آبیاری در سیستم های دیم ، مدیریت موثر تغذیه گیاه در چنین شرایطی ضروری است . بر این اساس، آزمایشی مزرعه ای برای بررسی تاثیر سطوح مختلف کودهای اوره و سوپر فسفات تریپل بر برخی ویژگیهای مورفولوژیکی عدس در شرایط دیم طراحی و اجرا شد. این آزمایش شامل چهار تیمار عدم استفاده از کود و استفاده از ۳۵%، ۷۰% و ۱۰۰% مقادیرتوصیه شده کود اوره و سوپر فسفات تریپل بود. نتایج نشان داد که استفاده از ۳۵ درصد از مقادیرتوصیه شده کودهای اوره و سوپر فسفات تریپل باعث بهبود ارتفاع بوته ، قطر ساقه و تعداد شاخه های فرعی در عدس شد.اما استفاده از مقادیر زیاد کودهای اوره و سوپر فسفات تریپل باعث کاهش رشد عدس شد. بنابراین استفاده از کودهای اوره و سوپر فسفات تریپل در مقادیر کم نسبت به استفاده از مقادیر زیاد این کودها تاثیر بهتری در بهبود رشد عدس در شرایط دیم دارد.

کلیدواژه ها

ارتفاع بوته ، تعداد شاخه ، عدس،قطر ساقه ، کشت دیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.