اثرات اندوفیت های آویشن لردگان روی باکتری شیگلا و قارچ کاندیدا آلبیکنس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPSA16_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 41
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شاهرخ شهرکی

استادیار پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.

محمد خدادادی

کارشناسی ارشد رشته باکتریشنا سی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثرات اندوفیت های گیاه دارویی آویشن لردگان بر باکتری شیگلا سوونیی و اوارک کاندیودا آلنیکونطراحی و انجام گردید. اجزای گیاه آویشن بعد از جمع آوری و انتقال به آزمایشگاه به ترتیب در اتوانول ۷۰ درصد ( ۲ دقیقه)، هیپوکلریت سدیم ۵/۳ درصد ۵ دقیقه و اتانول ۷۵ درصد ۳۰ ثانیه غوطه ور و توسط آب مقطر استریل شستشو داده شد. سپس آنها را بر روی محیط YEA و PA کشت داده و اندوفیت ها جدا گشتند. از اسمت های مختلف گیاه آویشن لردگان (ساقه،برگ و ریشه) در مجموع ۸ اندوفیت باکتریایی جدا شده و مورد بررسی قرار گرفت. اندوفیت های جدا شده از گیاه آویشن از نوباسیل، کوکوباسیل و کوکسی بودند. خواص ضدمیکروبی و مهاری انودوفیت های جدا شده از گیاه آویشن لردگان در دو روش بررسی عوامل ساختاری و روش بررسی متابولیت های ترشحی اندوفیت ها مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایجی که از این پژوهشحاصل گردید نشان دهنده تاثیرات مطلوب اندوفیت های گیاه آویشن لردگان بر باکتری شیگلا سونئی و قارچ کاندیدا آلنیکنسبوده است. در بررسی عوامل ساختاری، اندوفیت های جدا شده از ریشه، ساقه و برگ آویشن لردگان، اثرات مهاری قویتری نسبت به متابولیت های ترشحی اندوفیت های باکتریایی آویشن برعلیه باکتری شیگلا سونئی و قارچ نشانگر کاندیدا آلنیکنس از خودنشان دادند. به طور کلی گیاه دارویی آویشن جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی در درمان عفونت های کاندیدایی به ویژه کاندیدیازیس جلدی مخاطی و شیگلوزی بوده و می تواند در موارد کلینیکی و درمانی، صنایع غذایی، بهداشتی و داروسازی به کارگرفته شود.

کلیدواژه ها

اندوفیت، آویشن لردگان، شیگلا سونیی، کاندیدا آلنیکنس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.