بررسی رابطه بین رفتار شخصی با بی علاقگی در دانش آموزان دختر نوجوان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA04_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره السادات بهجتی

دانشجوی کارشناسی روانشناسی، دانشگاه پیام نور واحد اردکان، اردکان، یزد، ایران.

علی طحانی

استاد مدعو، دانشگاه پیام نور واحد اردکان، اردکان، یزد، ایران.

چکیده

بی علاقگی در دانش آموزان ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند ویژگی های فردی، عدم تطابق میان محتوای آموزشی و علایق شخصی، فشارهای اجتماعی یا عوامل خانوادگی باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین رفتار شخصی با بی علاقگی در دانش آموزان دختر نوجوان انجام شد. طرح پژوهش توصیفی- همبستگی و از لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری پژوهش متشکل از کلیه دانش آموزان دختر دوره اول سمتوسطه شهر اردکان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بود. برای تعیین حجم نمونه از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد و بر اساس جدول مورگان تعداد ۳۸۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه های بی علاقگی تحصیلی نصیری و جامع بزرگی (۱۳۹۰) و رفتار شخصی کولینز و همکاران (۱۹۷۳) پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون با بهره گیری از بسته نرم افزاری ۲۶ SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین بعد دیگر فرمان رفتار شخصی و بی علاقگی در دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر اردکان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰> P)، بین بعد خود فرمان رفتار شخصی و بی علاقگی در دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر اردکان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰> P)، بین بعد فاقد تکلف در رفتار شخصی و بی علاقگی در دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر اردکان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰> P) و بین بعد پیش بینی پذیری رفتار شخصی و بی علاقگی در دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه شهر اردکان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰> P). بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت با ایجاد فضای مناسب، ادراک دانش آموز از مدرسه می تواند کارآمدتر و در جهت رشد و پیشرفت تحصیلی بیشتر باشد و این موضوع علاقه تحصیلی را در دانش آموزان افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

رفتار شخصی، بی علاقگی، دانش آموزان دختر، نوجوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.