شناسایی طرحواره های ناسازگار اولیه، شیوه های فرزندپروری و سبک های مقابله ای اجتناب و بیش جبران در خانواده های در معرض طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره قم و مقایسه با همتای عادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA04_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحمزه خراسانی

استاد یار دانشکده علوم انسانی دانشگاه دامغان

چکیده

طلاق از اتفاقات بسیار استرس زا در زندگی افراد محسوب می شود که پیامدهای فردی و اجتماعی زیادی در زندگی آنان به همراه دارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی طرحواره های ناسازگار اولیه، شیوه های فرزندپروری و سبک های مقابله ای اجتناب و بیش جبران در خانواده های در معرض طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره قم و مقایسه با همتای عادی انجام شد. پژوهش حاضر یک تحقیق کاربردی و از نوع علی مقایسه ای(پس رویدادی) است. جامعه آماری شامل زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره طرف قرارداد با دادگاه حمایت از خانواده استان قم جهت طلاق توافقی بود. نمونه پژوهش حاضر شامل۶۰ نفر(۳۰ نفر از زوجین مراجعه کننده به دادگاه حمایت از خانواده و ۳۰ نفر نیز از زوجین فاقد اختلاف) بود که به روش تصادفی در دسترس انتخاب و در این پژوهش شرکت داده شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه طرحواره یانگ(۱۹۹۰)؛ پرسشنامه شیوه های فرزندپروری بامریند(۱۹۷۳) پرسشنامه اجتناب یانگ و ریگ(۱۹۹۴) و پرسشنامه جبران یانگ(یانگ، ۱۹۹۵) استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس تک متغیری استفاده گردید. نتایج تحلیل واریانس نشان داد میانگین نمرات طرحواره های ناسازگار اولیه در خانواده های در معرض طلاق در مقایسه با همتایان عادی به طور معنی داری بیشتر می باشد. همچنین خانواده های در معرض طلاق در مقایسه با همتای عادی بیشتر از شیوه فرزندپروری استبدادی و سهل گیرانه استفاده می کنند در نهایت اینکه خانواده های در معرض طلاق به طور معنی داری در مقایسه با همتایان عادی بیشتر از سبک مقابله ای اجتناب و بیش جبران استفاده می کنند.

کلیدواژه ها

طرحواره های ناسازگار اولیه، شیوه های فرزندپروری، سبک های مقابله ای اجتناب و بیش جبران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.