استفاده از مصالح نوین درجریان شهرسازی و معماری سازه ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_634
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفر غیبی پور

شهرداری صمصامی

طهماس نظرپور

شهرداری صمصامی

چکیده

مواد و مصالح هوشمند در دهه های اخیر اهمیت بسیاری پیدا کرده اند و موج چهارم انقلاب صنعتی فناوری نانو ، در تمامی گرایشات علمی راه یافته است تا جایی که در یک دهه ی آینده برتری فرایندها، وابسته به این تحول خواهد بود. از جمله دستاوردهای فراوان این فناوری کاربرد آن در تولید، انتقال، مصرف و ذخیرهسازی انرژی با کارایی بالاست که تحول شگرف را در این زمینه ایجاد می کند. تکنولوژی در قرن گذشته در هر چه ریزتر کردن دانه های بزرگتر پیشرفت چشم گیری داشت ، اما تکنولوژی نو در قرن حاضر مسیر عکس را طی می کند یعنی مواد فوق ریز را باید ترکیب کرد تا دانه های بزرگتر و کارآمد به وجود آورد؛ درست همان روشی که در طبیعت برای تولید کردن حاکم است . مجموعه های طبیعی ، ترکیبی از دانه های فوق ریز قابل تشخیص با خواص مشابه و یا متفاوت با اندازههایی در حدود نانو است . هدف نهایی از بررسی مواد در مقیاس نانو، یافتن طبقه جدیدی از مصالح ساختمانی با عملکرد بالا می باشد، که آنها را می توان به عنوان موادی چند منظوره به شمار آورد، خاصیتی که پدیدهها در عصر حاضر ناچار به تمایل به آن برای بقا می باشند.فکر مواد هوشمند نزدیک به یک دهه است که ذهن بشر را به خود جلب کرده است . مواد هوشمند قادرند به محیط اطراف خود پاسخ دهند و با آن سازگار شوند. سیر پیشرفت مصالح ساختمانی به سمت مصالح چند منظوره و مصالح هوشمند حرکت کرده و در نهایت به مصالح فازی (Fuzzy) منتج می گردد. وجود مصالح و سیستم های سازهای هوشمند در پیشرفت ایده کنترل هوشمند ساختمان نقش اساسی داشته است . این مصالح می توانند سبب بهبود روشهای طراحی و ساخت و ساز ساختمانها شوند. در نگرش طراحی ساختمانهای پایدار، اغلب از چنین مصالح پر بازدهی استفاده می شود، چرا که این مواد ماهیتی سازگارتر با محیط زیست داشته و سبب افزایش عمر مفید ساختمان می شوند.

کلیدواژه ها

نانو فناوری ، سازه هوشمند، مصالح هوشمند، کاهش مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.