لزوم توجه به معماری بومی گیلان در طراحی موزه شهر رشت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود شیرینی لرد

دانشجو مهندسی معماری دانشگاه پیام نور

زهرا بیدریغ مهر

عضو هیات علمی گروه هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

یکی از چالش های معماری در گیلان، همانند بسیاری از نواحی دیگر، تغییرات در معماری سنتی به معماری مدرن است . با پیشرفت فناوری و تغییر سبک زندگی ، ساختمانها و فضاهای شهری تحت تاثیرات قرار گرفته اند. این تغییرات منجر به از بین رفتن المانها و نمادهای معماری بومی شده اند. به جای ساختمانهای سنتی زیبا با جزئیات محلی ، ساختمانهای مدرن و اغلب زشت و غیراستاندارد با معماری و اقلیم ، جایگزین شدهاند. معماری بومی گیلان یک جزء اساسی از هویت شهری است . با ازبین رفتن معماری بومی ، هویت و اصالت شهر هم از بین خواهد رفت و شهر به تدریج ویژگی های خاص خود را از دست می دهد. این مقاله با هدف درک عمیق تر از ویژگی های معماری بومی گیلان و چگونگی ادغام آنها در طراحی موزه فرهنگ و هنر شهر رشت آغاز شده است . در این پژوهش ، معماری بومی گیلان به عنوان یک جنبه مهم از هویت فرهنگی و شناخته شده شهرها مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به چالش هایی که در برابر این معماری ارائه شده و نیاز به احیا و حفظ آن به عنوان یک قلمروی هویتی ، این تحقیق تلاش دارد تا راهکارهایی جهت احیا و ترویج معماری بومی گیلان در سطح شهرها به خصوص در کالبد بناهای مهم شهری به مانند موزه ارائه نماید. این پژوهش از نوع تحلیلی - توصیفی بوده و جمع آوری اطلاعات از طریق منابع کتابخانه ای ، الکترونیکی و میدانی می باشد. در نهایت با تمرکز بر اصالت و هویت ، هدف اصلی این مقاله ، ارتقاء کیفیت زندگی شهری از طریق حفظ و احیای معماری بومی گیلان به عنوان یکی از شاخص های اصلی هویت شهری است .

کلیدواژه ها

گیلان،معماری بومی ،طراحی موزه،فرهنگ و هنر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.