طراحی ترمینال مسافربری با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی در شهرچابهار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_429
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شیبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاده اسلامی، واحد زاهدان

حمید آیباغی اصفهانی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان.

چکیده

طراحی اقلیمی و توجه به مباحث معماری پایدار و جلوگیری از هدر رفت انرژی از مهمترین جریانهای معماری معاصر به حساب می آید که سابقه چندهزار ساله در ایران دارد. در حال حاضر با توجه به کمبود انرژی و مصرفگرایی بسیار زیاد بهترین گزینه پیش رو، طراحی اقلیمی است . در ایران، یکی از اقلیم هایی که توجه به شرایط زیست محیطی به منظور ایجاد آسایش حرارتی و رسیدن به معماری همساز با اقلیم در آن نقش حیاتی دارد، اقلیم گرم و مرطوب است که با رطوبت و گرمای بالا مواجه است و به منظور تهویه رطوبتی و سرمایش از راههای غیرطبیعی نیاز به صرف انرژی و هزینه زیاد دارد. این نوشته در راستای طراحی ترمینال مسافربری در شهر چابهار با توجه به صرفه جویی در مصرف انرژی ارائه شده است . این پژوهش براساس هدف، تحقیقی کاربردی و نظری است و براساس ماهیت و روش توصیفی است . پرسش اصلی این پژوهش چگونگی طراحی ترمینال مسافربری با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی است .در نهایت با توجه به موارد بررسی شده و اهمیت موضوع، طراحی یک ترمینال مسافربری با توجه به موارد اقلیمی و موقعیت مکانی شهر چابهار مطابق با معماری همساز با اقلیم این منطقه با در نظر گرفتن معیارهای زیر مهم بوده است : کاهش اتلاف انرژی در ساختمان، کاهش تاثیر باد در اتلاف حرارت ساختمان، بهره گیری از انرژی خورشیدی در گرمایش ساختمان و محافظت ساختمان در برابر هوای گرم خارج، محافظت ساختمان در برابر تابش آفتاب، بهره گیری از نوسان روزانه دمای هوا، بهره گیری از شرایط مناسب هوای خارج، ایجاد کوران در فضای داخلی ، بهره گیری از رطوبت مطلوب هوا، محافظت از ساختمان در برابر بارندگی ، کاهش تاثیر بادهای غبارآلود بر ساختمان،جلوگیری از آلودگی صوتی .

کلیدواژه ها

ترمینال مسافربری ، صرفه جویی ، معماری پایدار، معماری سبز، شهر چابهار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.