مطالعه روابط محیط و مساحت اشکال هندسی در بهینه سازی طراحی سازههای اسکان موقت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاها احمدی دهرشید

مدیرعامل شرکت توسعه پایدار ژین )واحد فناور مرکز رشد و نوآوری سوانح طبیعی(، ایران، تهران، پژوهشکده سوانح طبیعی،

مبین احمدی دهرشید

دانشجوی کارشناسی طراحی صنعتی، ایران، تهران، دانشگاه تهران

چکیده

یکی از اصلی ترین موضوعات پس از وقوع سوانح ، اسکان ایمن ، سریع و استاندارد آسیب دیدگان می باشد. فرآیند اسکان پس از سوانح به طور کلی در ۳ دوره اصلی بررسی می شوند؛ اسکان اضطراری ، اسکان موقت و اسکان دائم . فاصله ما بین اسکان اضطراری و دائم که به طور معمول بین ۶ الی ۱۸ ماه طول می کشد؛ با عنوان اسکان موقت یاد می شود که شامل انتقال تجهیزات سکونتگاه های موقت ، برپایی سازه ها، ساماندهی و اسکان آسیب دیدگان و در نهایت برچیدن و جمع آوری سازه ها پس از این دوره می باشد. در طراحی سازی های اسکان موقت فاکتور های مهمی مانند مقرون به صرفه بودن سازه، قابلیت جابجایی آسان، وزن کم ، ابعاد استاندارد، دوام، شیوه همنشینی ، قابلیت توسعه ، مصرف انرژی و...دخیل می باشد. در طراحی پلان معماری سازه های اسکان موقت می توان از اشکال هندسی متفاوت بهره برد. در این تحقیق سعی شده است با بررسی پلان های هندسی متنوع به الگوهای بهینه در رابطه با حداقل محیط و بیشینه مساحت زیربنا در طراحی معماری دست پیدا کنیم ؛ هدف از این تحقیق دستیابی به الگوهای بهینه سازی شده پلان معماری سازه های اسکان موقت به شیوه اقتصادی از نظر ساخت با متریال کمتر، الگوهای همنشینی مناسب ، کاهش مصرف انرژی و کاهش وزن سازه می باشد. ابزار استفاده شده در دستیابی به نتایج تحقیق نرم افزار جئوجبرا است .

کلیدواژه ها

اسکان موقت ، مدیریت بحران، بهینه سازی ، سوانح طبیعی ، طراحی معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.