ارزیابی نقش دسترسی پارک جنگلی سراوان بر سرزندگی گردشگران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_381
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 37
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صفری

عضو هیات علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

مهرشاد بهره ور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

دستیابی به سهولت دسترسی در فضا، از عواملی است که خوانایی را افزایش می دهد. این فعالیت به ظاهر ساده چالشهای جدی را برای طراحی معماری ارائه می کند؛ زیرا مسیریابی برای کاربران در فضا، رفتاری هدفمند، جهتدار و حرکتی پویا از مبدا به مقصد و شامل تعاملاتی بین راهبر و محیط است که به طور مستقیم توسط آنها درک نمی شود و در برخی موارد منجر به شکست ، سرخوردگی ، نگرانی و یا گمشدگی آنها می شود. تعاملات بین راهبر و محیط تحت عنوان راهکار مسیریابی بررسی می شود که ساختاری ادراکی دارد و افراد از آنها برای پیدا کردن مقاصد خود استفاده می کنند. تصویر شکل گرفته برای گردشگران به عنوان یکی از عوامل کلیدی در انتخاب مقصد است . همچنین مقصدها با تصویر قوی و مثبت به احتمال زیاد، توسط گردشگران انتخاب می شوند و این مقصد ها هدف سفرهای بیشتری هستند. پارکهای جنگلی طبیعی به جهت حفظ ذخایر جنگلی و گونه های نادر و در حال ا نقراض حیات نباتی و احیانا جانوری کمک قابل ملاحظه ای به حفظ اکوسیستم ها و گونه های نباتی و جانوری در حال انقراض و کاهش سرعت نابودی زیست بوم های طبیعی می نماید. در کنار این هدف اولیه و بسیار مهم و استراتژیک پارکهای جنگلی طبیعی می توانند با پذیرفتن گردشگران و علاقمندان در دامان خود خدمت اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم و قابل توجهی را به جامعه ارائه نمایند. طراحی مسیرهای دسترسی مناسب در منطقه گردشگری سراوان می تواند، توجه همگان را به زیبایی های پنهان این نواحی جلب کرد و علاوه بر رشد اقتصاد محلی با معیارها و اصول معماری بوم گرا تبدیل به بانی و حافظی برای محیط زیست و فرهنگ منطقه شد.

کلیدواژه ها

دسترسی ؛ پارک جنگلی سراوان ، سرزندگی ؛ گردشگران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.