بررسی راهکارهای ارتقاء پیادهمداری با توسعه پایدار محله ای (نمونه موردی : محله هاشمیه مشهد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_368
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه اسفندیاری

دانشجوی کارشناسیارشد مهندسی معماری، دانشگاه صنعتی شاهرود

الهام سرکرده ای

هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی

چکیده

در سالهای اخیر، توجه به توسعه پایدار شهری و قابلیت پیادهمداری جهت اصلاح شرایطی که در آن راههای پیاده از استقلال لازم برخوردار نبوده، بلکه صرفا تابعی از حرکت سواره به حساب آمده است ، افزایش یافته است . پیادهپذیری ، میزان ظرفیت و قابلیت پیاده روی مناسب و به تعبیری میزان مطلوبیت محیط مصنوع برای حضور، زندگی ، خرید، ملاقات و گذران اوقات فراغت شهروندان در یک پهنه شهری است . هرچند در عین حال تفاوتهای اقلیمی ، فرهنگی ، و ویژگی های متفاوت در هر شهر و محله ، نیازمند شیوه خاصی از برخورد نسبت به مسئله پیاده مداری را به دنبال دارد. از این روی مطالعه و شناخت شرایط و وضع موجود در یک محله به عنوان گام ابتدایی در ارائه راهکارهای دستیابی به محله پایدار شهری امری ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه بر اساس روش توصیفی -تحلیلی (با گردآوردی داده به روشهای کتابخانه ای و میدانی ) سعی بر آن شده است تا با شناختی جامع از محله هاشمیه مشهد، وضعیت پیادهمداری این محله مورد کنکاش قرار گیرد . پس از تحلیل وضع کنونی و شناخت پیرامون بالقوههای این محله ، راهکارهای کارکردی به منظور تامین به پویایی و سرزندگی با فراهم ساختن نیازهای کالبدی پیادهمداری و تامین مطلوبیت و امنیت محیطی در محله هاشمیه ارائه گردیده است . نتایج این مطالعه نشان می دهد که بزرگراه وکیل آباد، بلوار هاشمیه ، بلوار هنرستان دارای اولویت شاخص های پیادهپذیری در معابر اصلی هستند. همچنین در معابر فرعی هاشمیه ۳۳ با قرار گرفتن در مرکز محله ، وجود بوستانهای محلی در آن و دسترسی به مراکز تجاری ، درمانی ، آموزشی و مذهبی در اولویت پیادهپذیری درون محله ای قرار دارد. در نهایت با تحلیل نتایج بر مبنای جدول سوات، نقاط ضعف و تهدیدهای شناسایی شده که طی راهبردهای قوت-تهدید، قوت-فرصت و ضعف -فرصت مورد بحث قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

پیاده مداری ، محله پایدار، فضای شهری ، عوامل کالبدی ، مشهد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.