آسیب شناسی سیمای کالبدی بلندمرتبه های فولادشهر(نمونه موردی : محله آ۲)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_345
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ذکریا

فارغ التحصیل رشته معماری، دانشگاه ازاد واحد نجف آباد، نجف آباد، اصفهان، ایران

سیدحسن حسینی مفرد

مربی رشته معماری، دانشگاه ازاد واحد نجف آباد، نجف آباد، اصفهان، ایران

رضا دارابی

دانشجورشته معماری، دانشگاه ازاد واحد نجف آباد، نجف آباد، اصفهان، ایران

چکیده

امروزه شهرهای ما از لحاظ بناهای بلندمرتبه نیاز به توجه بیشترجهت رسیدن به وضعیت مطلوب را دارند. چرا که شهرها به دلیل شرایط زندگی شهری، عوامل مربوط به آن با مسائلی از جمله کمبود زمینهای مناسب ، افزایش جمعیت ، تقاضای فزاینده مسکن ، رشد بی رویه شهرها به خصوص کلان شهرها و تامین کاربری های عمومی یا خصوصی مورد نیازو... رو به رو شده اند. کلیه این موارد سبب شده است که ساخت و ساز بناهای بلند بیش از پیش مورد توجه قرارگیرد. در این مقاله سعی شد، تا آسیب کالبدیبلندمرتبه های فولادشهر که از اولین ساختمانهای ایجاد شده دراین شهر برای اسکان نیروی کار بود را بررسی کرده و راهکارهایی ارئه نماید. از آنجا که این ساختمانها غالبا محل سکونت یا کار تعداد زیادی از انسانهاست و بعضا تا بیش از ۱۰۰ نفر در آن زندگی میکنند یا فعالیت دارند، عدم توجه به چالش فرسودگی آنها میتواند بحران و فجایع انسانی گسترده ای را با تاثیرات اجتماعی ،اقتصادی، سیاسی متعدد به همراه داشته باشد. لذا درجهت جلوگیری از این اتفاقات ، لازم است براساس اصول مدیریت بحران در ابتدا پیشگیری های لازم صورت گیرد. این مجموعه غالبا تحت مالکیت و یا اجاره افرادی میباشد که از اقشار کم درامد جامعه میباشند. بنابراین مالکین و ساکنین این ساختمانها امکان مالی یا تمایل فردی برای بهسازی، نوسازی و یا بازسازی این مجموعهآپارتمانی را ندارند. مقاله حاضر بر آن است که با استفاده از روشهای میدانی و کتابخانه ای و در راستای دستیابی به پاسخ سوالاصلی تحقیق بپردازد و همچنین از سوی دیگر، مشکلات اقتصادی شهروندان، ضعف قوانین شهری، که دارای ضمانت اجرایی باشندنیز، بیش از پیش الزامی بوده به گونه ای که استفاده از هر ساختمانی با هر کاربری منوط به رعای ت مسائل زیباسازی و استفاده ازنمای مناسب، که میتواند نقش مهمی در جلوگیری و از هم گسیختگی نمای ساختمانها داشته باشد.

کلیدواژه ها

ساخنمانهای مسکونی، بلندمرتبه، آپارتمان نشینی، امنیت، فولادشهر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.