گردشگری طبیعت محور (طبیعت مبنا)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU09_330
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
دکتری معماری منظر، مدرس مدعو گروه معماری دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه گیلان
دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه گیلان
چکیده
گردشگری طبق تعریف سازمان جهانی جهانگردی ، به مجموعه فعالیت های افراد که در مکان هایی خارج از محل زندگی و کار، به قصد تفریح انجام می دهند گفته می شود. افزایش رفاه، شهرنشینی ، نیاز مردم به استراحت و مرخصی و دسترسی به تنوعی از لوازم تقلیه ، امکان سفرهای راحت و سریع و توسعه گردشگری را بیش از پیش فراهم آورده و امروزه شاخه های پرتعدادی از گردشگری تعریف شده اند. اگرچه گردشگری در نگاه اول یک فعالیت فرهنگی محسوب می شود، جاذبه های طبیعی در رشد بسیاری از انواع گردشگری بالا ترین تاثیرگذاری را دارند. در ایران به عنوان یکی از ده کانون مهم شکل گیری تمدن بشری در جهان، قبل از اسلام و حتی قبل از ورود آریایی ها نیز، حقوق و امتیازات ویژه ای برای مسافران و جهانگردان در نظر گرفته می شد. اگرچه در حال حاضر نزدیک به یک قرن از آغاز به کار رسمی صنعت گردشگری ایران می گذرد، توسعه ی صنعت گردشگری کشور درخور داشته های طبیعی این سرزمین پهناور نمی باشد. هدف مقاله ی حاضر نگاهی به انواع گردشگری طبیعت محور و اصول و مبانی نظری و راهکارهای عملی هر یک است . برای تحقق هدف یاد شده ابتدا با روش متن کاوی به مرور و دسته بندی مهمترین انواع گردشگری بر مبنای طبیعت پرداخته و سپس با تمرکز بر نمونه های موردی هدفمند، مهمترین راهکارهای منجر به موفقیت هر یک را تبیین نموده ایم .کلیدواژه ها
گردشگری ، گردشگری کربن صفر، گردشگری سبز، اکوتوریسممقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و میزان انطباق آن با اصول (معماری دوره صفوی سبک اصفهانی)
- تحلیل رویکرد دکترین های تخصصی در حفاظت از میراث جنگ
- مطالعه گنبدخانه تاج الملک با تاکید بر شناسایی مصالح و آسیبهای رطوبتی
- ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر روند فرسایش بافت تاریخی و ارائه راهکارها (نمونه موردی محله یونجالیق ارومیه)
- آسیب شناسی و طرح مرمت بافت تاریخی محله جلفای اصفهان با تاکید بر محله میدان بزرگ جلفا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.