مقایسه تاثیر معماری داخلی با عناصر چوبی و غیر چوبی بر عملکرد شناختی کارکنان در محیط اداری : مطالعه موردی دفاتر فنی مهندسی شهر لواسان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب سادات میرمحمدعلی رودکی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گروه معماری واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس ، ایران

ساراسادات کارگر

مربی ، گروه معماری واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی ، پردیس ، ایران

چکیده

فرضیه بیوفیلیک بیان می کند که انسان ارتباط ذاتی با طبیعت دارد. بر این اساس، مطالعات قبلی نشان داده اند که عناصر طراحی داخلی طبیعی ممکن است بر عملکرد شناختی کارمندان تاثیر بگذارد. این مطالعه به بررسی تاثیر عناصر چوبی بر ترجیح دادن و عملکرد شناختی ۲۰ کارمند بزرگسال (۱۰ زن و ۱۰ مرد) پرداخت . این پژوهش در ۴ دفتر فنی مهندسی در لواسان دارای عناصر چوبی و بتنی و ترکیبی صورت گرفت و از شرکت کنندگان تست های عصبی رفتاری گرفته شد.شرکت کنندگان افزایش توجه و بهرهوری را در اتاقهایی با عناصرچوبی در مقایسه با اتاقهایی با عناصر غیرچوبی گزارش کردند و احتمال بیشتری داشت که یکی از چندین اتاق با مصالح چوبی را به جای یک اتاق با عناصر بتنی به عنوان محیط کاری ترجیحی خود انتخاب کنند. شرکت کنندگان همچنین در تست های عصبی رفتاری در محیط چوبی نسبت به محیط غیرچوبی بهتر عمل کردند. میانگین زمان تکمیل آزمون توسط شرکت کنندگان به ترتیب از ۱۶ ثانیه ، ۵ ثانیه ، ۶ ثانیه ،به ۱۶ ثانیه و ۷ ثانیه کاهش یافت . در هر پنج آزمون عصبی رفتاری، شرکت کنندگان در محیط های با عناصر چوبی (در هر سه فضا با درصد چوب متفاوت) پاسخ های صحیح تری نسبت به آزمون در محیط با عناصر بتنی دادند. این نتایج از فرضیه بیوفیلیک حمایت می کند. این آزمایش نشان داد ترکیب عناصر چوبی در طراحی داخلی رضایت کارمندان و عملکرد شناختی را بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

معماری داخلی ، عناصر چوبی ، عملکرد شناختی ، کارکنان اداری، آزمون های عصبی رفتاری، ارزیابی ذهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.