بررسی رفتارمهار آرماتور قلابدار۹۰ درجه استاندارتحت کشش در بتن با ابعاد بزرگ

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلیمان حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله دانشگاه صنعتی ارومیه

جواد مکاری

استاد یار گروه عمران دانشگاه صنعتی ارومیه، دانشکده محیط زیست

سعید تاریوردیلوی

استاد گروه عمران دانشگاه ارومیه، دانشکده عمران

چکیده

در طراحی و اجرای یک سازه بتن آرمه ، مهمترین اصل حفظ یکپارچگی سازه و اجزای آن و کارکرد همبسته عناصر اصلی اجزای سازه بتن آرمه یعنی آرماتور بعنوان عنصر کششی و بتن بعنوان عنصر فشاری و حفظ پیوستگی این دو عنصر در طول عضو و در محل اتصالات اجزای سازهای که محل انباشتگی نیروها، تنشها و تغییر ماهیت و یا تغییرجهت آنها است ، می باشد. در داخل اجزای سازه بتن آرمه همچون تیر و ستون یا فنداسیون ایجاد پیوستگی بین بتن و آرماتور بکمک طول گیرایی مستقیم آرماتورآجدار توسط اندرکنش میلگرد وبتن درسطح رویه میلگرد با عامل چسبندگی شیمیایی و اصطکاکی میسر می شود. همچنین نیروهای اتکایی بین زبانه بتن محصور بین برجستگی های آج آرماتورکه در کل به نیروی پیوستگی بین آرماتور آجدار و بتن موسوم است ، امکان پذیر می گردد . امادر محل اتصالات، بخصوص در گوشه ها وکنارهها، محل بهم رسیدن تیر و ستون و یا محل برپایی ستون بر روی فنداسون، چه بعنوان ریشه ستون ، چه شبکه داخل فنداسیون و در محل تغییر جهت تیرهای سقف ، در محل تقاطع تیر-تیر یا تیر-ستون کناری وگوشه ، امکان ایجاد مهار مستقیم آرماتور وجود ندارد، به همین دلیل استفاده از قلاب انتهایی بمنظور تامین گیرایی و پیوستگی لازم است . با توجه به تحقیقات آزمایشگاهی که سابقا انجام شده است عملکرد قلاب استاندار ۹۰ درجه را مورد برسی قراردادهاند و عواملی همچون مقاومت مصالح ، شکل پذیری ، جانمایی و هندسه شکل اجزا، تاثیر آنها بر ظرفیت مهارآرماتور قلابدار مورد ارزیابی قرارگرفت . تا به حال تحقیقات روشنی در برسی تاثیر ابعاد عضو بتنی صورت نگرفته است . تحقیق حاضر به برسی عددی رفتار مهار آرماتور قلابدار ۹۰ درجه استاندار در عضو بتنی با ابعاد وسیع به کمک نرم افزار می پردازد تا میزان ظرفیت آن را در این اعضا بیان کند.

کلیدواژه ها

مهار قلاب استاندار، مقاومت گسیختگی بتن ، اجزای محدود، عمق موثر کاشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.