مدیریت مخاطرات طبیعی در معادن رو باز و تدوین طرح واکنش اضطراری در شرایط بحران با استفاده از سامانه جامع مدیریت مخاطرات طبیعی (NHMS) (مطالعه موردی: مجتمع سنگ آهن سنگان خواف)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدیاسر شوکتی رودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سوانح طبیعی ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه خیام ، مشهد، ایران

کیوان بینا

استادیار گروه عمران و مهندسی سوانح طبیعی ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه خیام ، مشهد، ایران

عباس کنگی

دانشیار گروه عمران و مهندسی سوانح طبیعی ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه خیام ، مشهد، ایران

چکیده

هدف از اجرای این پژوهش شناسایی و ارزیابی ریسک مخاطرات طبیعی تهدید کننده مجتمع سنگ آهن سنگان خواف میباشد که میتوانند شرایط اضطراری را در این مجتمع ایجاد کنند. در این مطالعه ، داده های مورد نیاز سامانه جامع مدیریت مخاطرات طبیعی (NHMS) در دو روش کتابخانه ای و میدانی گردآوری گردید. همچنین با توجه به دادههای گردآوری شدهوبانک اطلاعاتی میزان خرابی ها و پیامدها در صورت بروز سیل و زلزله در این مجتمع مدلسازی شد و بر روی نقشه GIS پیاده سازی انجام شد. با در نظر گرفتن %g۳۱ PGA = ، ضریب ایمنی پله های معدن ۰۶,۱FS=می باشد بر این اساس احتمال ناپایداری پله های معدن و رانش زمین در شرایط وقوع زلزله دور از انتظار نیست همچنین محاسبات انجام شده در . NHMS میزان بیشینه شتاب زمین ناشی از زلزله ۰۲/۷ ریشتری شبیه سازی شده بر روی گسل درونه ، مقدار بیشینه شتاب زمین در محل معدن سنگان معادل % ۳۱PGA= و در محل ساختمان اداری معدن۲۸PGA= می باشد بر اساس شبیه سازی طیف شتاب در سقف ساختمان اداری معدن معادل %g۵۷ PGA = باشد. مطابق منحنی شکستهای FEMA با سطح شتاب g۶.۲۸ PGA= در پی وجابجایی سقف ۵۴.۳ -SD .cm سازه ساختمان بدون خسارت و اجزای غیر سازهای خسارت متوسط را متحمل خواهند شد. بر اساس نتایج مدل سازی نرم افزاری با در نظر گرفتن g۳۱ PGA =، ضریب ایمنی پله های معدن۰۶.۱FS= می باشد. بر این اساس احتمال ناپایداری پله های معدن و رانش زمین در شرایط وقوع زلزله دور از انتظار نیست .

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک ، زلزله ، شتاب حداکثر زمین ،لغزش ، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.