مقایسه ظرفیت باربری محوری تک شمع براساس روش های تحلیلی و نرم افزاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 25
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین داودی آزاد

عضو هیئت علمی دانشکده مهارت و کارآفرینی ،واحد کرج،دانشگاه آزاد اسلامی ،کرج،ایران

چکیده

با توجه به گسترش روزافزون استفاده از انواع شمع در پروژه های مختلف عمرانی بررسی انواع شمع از حیث عملکرد و ظرفیت باربری اهمیت ویژه ای یافته است . به همین منظور تاکنون روش های مختلفی اعم از تحلیلی ، عددی (اجزا محدود و تفاضل محدود) و میدانی برای محاسبه ظرفیت باربری شمع ارائه شده و به کار گرفته شده است . مهندسین ژئوتکنیک و محاسبین برای محاسبه ظرفیت باربری شمع استفاده از روش های تحلیلی طراحی شمع را ترجیح می دهند که خود شامل روش های متعددی است در هر یک از این روش ها پارامترهایی از خاک (همچون چسبندگی ، زاویه اصطکاک داخلی و ...) مد نظر قرار گرفته و طراحی بر اساس آنها انجام می شود. در مطالعه حاضر علاوه بر مرور پژوهش های پیشین ، با استفاده از نتایج طراحی بیش از ۳۰ شمع و با مقایسه نتایج تحلیلی و نرم افزاری با استفاده از نرم افزار Plaxis۲d سعی شده میزان اعتبار هر یک از این روش ها سنجیده شود. براساس نتایج بدست آمده نتیجه گردید که که با استفاده از مدل های عددی و انتخاب مدل های رفتاری مناسب برای خاک و شمع می توان ظرفیت باربری شمع ها را با دقت مناسبی محاسبه نمود. لذا این موضوع که احتمالا مدل های عددی بتوانند مانع از انجام آزمایش های پرهزینه بارگذاری بر روی شمع ها گردند تا حدزیادی صحت داشته و منطقی و قابل کاربرد است .

کلیدواژه ها

پی شمعی ، ظرفیت باربری , روش تحلیلی , روش اجزای محدود, نرم افزار, Plaxis۲d آزمایش بارگذاری .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.