بررسی نقش مدیریت فناوری محور در ارتقای عملکرد پروژههای عمومی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 34
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه دهقان نیری

کاندیدای دکتری مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس

زهرا صالح جلالی

کاندیدای دکتری مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس

مجتبی عزیزی

دکتری مدیریت پروژه و ساخت، استادیار گروه مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

افزایش پروژههای عمومی ، که با صرف منابع عمومی زیرساخت های مناسب برای رفاه عمومی را ایجاد می کنند، چالش هایی داشته است . هرچند روشهای مدیریت پروژهها، نقش حیاتی در تحقق ارزشهای مورد انتظار دارد، اما مدیریت پروژههای عمومی ، در مقایسه با پروژههای خصوصی ، دارای پیچیدگی های بیشتری است ؛ ازجمله می توان به ضرورت توجه به مشارکت ذی نفعان متعدد، شفافیت اطلاعاتی و بهروهروی در صرف بودجه های عمومی اشاره نمود که با ایجاد حکمرانی شبکه ای قابل دستیابی است . روش های سنتی مدیریت پاسخگوی این شرایط نبوده و نیاز به روشهای نو متناسب با چالش های پیش روست ؛ ودولت ها در پاسخ به تقاضای روزافزون، ناگزیر به کاربرد فناوری هستند که ابزاری اساسی برای مشارکت عمومی و افزایش بهرهوری است . در این مقاله ، ابتدا با مروری نظاممند، پژوهش های حوزه پروژههای عمومی و فناوری مورد استفاده در مدیریت آنها استخراج و سپس با تحلیل تماتیک برای تجزیه و تحلیل مضامین از دادههای کیفی ، حوزههای مدیریتی و فناوری های به کاررفته تبیین گردید. تاثیر فناوری در ارتقای عملکرد مدیریتی پروژههای عمومی ، در چهار حوزه حکمرانی ، تامین مالی ، بهرهوری و مدیریت یکپارچه گنجانده شد. فناوری های به کاررفته نیز شامل مدلسازی اطلاعات، برآورد و تخمین و پیش بینی ، تحلیل داده، تصمیم گیری ، شبیه سازی و تصویرسازی ، پلتفرمهای مشارکتی ، سیستم های مدیریتی و فناوری های سخت می باشد که در این میان پلتفرمهای مشارکتی دارای بیشترین فراوانی و بیشترین کاربرد فناوری در ارتقای شاخصه های حکمرانی خوب بودهاست . نتایج حاکی از اثر مثبت مدلسازی اطلاعات در پروژههای عمومی بوده اند.

کلیدواژه ها

پروژههای عمومی ، فناوری ، مدیریت پروژه، تحلیل تماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.