بررسی عوامل موثر بر توسعه گردشگری دوران پساکرونا(مورد مطالعه شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه دهقان پور

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گردشگری مذهبی، خردگرایان مطهر، ایران

عزت اله مافی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، ایران

مریم رجبی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، ایران

کتایون بیگلری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گردشگری مذهبی، خردگرایان مطهر، ایران

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر توسعه صنعت گردشگری در دوران پساکرونا در شهر مشهد بوده است . این تحقیق به صورت توصیفی -تحلیلی انجام شده و به مطالعه مبانی نظری محقق افزوده و چارچوب نظری توسعه داده است . همچنین پرسشنامه ای با پنج بعد مدیریتی ، زیرساختی ، اجتماعی ، زیست محیطی و اقتصادی طراحی شده و به کمک نرم افزار Expert Choice با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی (AHP) تجزیه و تحلیل دادهها انجام گرفته است . نتایج تحقیق نشان دادند که عامل زیرساختی با وزن بالایی از ۲۹۷.۰ در رتبه اول قرار دارد و عامل زیست محیطی با وزن کمتری از ۱۱۳.۰ در رتبه پنجم قرار دارد. این نتایج نقش بسیار مهمی در برنامه ریزی و توسعه صنعت گردشگری در شهر مشهد ایفا می کنند. همچنین ، در اولویت نهایی ، دسترسی به خدمات حمل و نقل عمومی با وزن ۰۷۷۱.۰ در رتبه اول قرار دارد که نشاندهنده اهمیت حمل و نقل عمومی در توسعه گردشگری در دوران پساکرونا می باشد. در عین حال، حمایت دولت از بخش گردشگری با وزن ۰۰۸۲.۰ در رتبه سی و هشتم قرار دارد که اشاره به نیاز به تدابیر دولتی جهت تقویت صنعت گردشگری در شهر مشهد در این شرایط است . این تحقیق می تواند به تصمیم گیری های مرتبط با توسعه گردشگری در شهر مشهد در دوران پساکرونا کمک کند و به جامعه و اقتصاد محلی ارتقاء بخشیده و از تاثیرات منفی بحرانهای مشابه در آینده کاسته شود.

کلیدواژه ها

گردشگری سلامت ، دوران پساکرونا، شهر مشهد،توسعه گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.