تحلیل راههای دسترسی پس از زلزله در بازار بزرگ تهران (منطقه ۱۲)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد راسخی

کارشناس ارشد مهندسی سوانح طبیعی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

چکیده

زلزله یکی از بلایای طبیعی میباشد که به طور خاص برای کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه یافته دارای آسیب پذیری بیشتری میباشد و زمانی مخاطره آمیز است که جامعه نسبت به آن آمادگی لازم برای رویارویی را نداشته باشد در این تحقیق به بررسی و تحلیل کمی راههای دسترسی پس از زلزله احتمالی در محدوده بازار بزرگ شهر تهران پرداخته که مهمترین پیامدهای پس از وقوع زلزله قبه ترتیب شامل وقوع آتش سوزیهای زنجیره ای قفل ترافیکی شکسته شدن یا اختلال در لوله های ابرسانی مدفون و روزمینی در این محدوده اختلال و بروز خرابی در شبکه توزیع و انتقال برق اختلال و نشت در شبکه حساس گازرسانی در محدوده بازار بزرگ تهران میباشد. این موارد ریسک حریق و پیامدهای پس از زلزله را تشدید میکند و ریزش آوار ساختمانی در بافت تاریخی و فرسوده این محدوده همچنین پدیده آتش سوزی زنجیره ای رو به گسترش احتمال انسداد یا کندی دسترسی به راهها را افزایش میدهد. از دیگر مواردی که در این تحقیق به آن پرداخته شده الف شناسایی وضعیت دسترسی به هر یک از مراکز حیاتی در هنگام وقوع زلزله ( معبر ، فضاهای باز ، مراکز امداد و نجات و ایستگاههای آتش نشانی به ارائه روش و مدلی مناسب و قابل فهم برای مدیران شهری به منظور تولید نقشه اسب پذیری ج شناسایی وضعیت آسیب پذیری ناشی از زلزله با کمک مدل و معیارهای مورد استفاده در راستای برنامه ریزی صحیح برای کاهش آسیب پذیری احتمالی و نتایج به صورت کمی اولویت بندی و ارجاع دهی شد. ارزیابی شاخص اصلی سرعت) طلایی دسترسی به راههای منتهی به مناطق مستعد آتش سوزی در بازار با استفاده از روش تصمیم گیری الکتره و وزن دهی با روش آنالیز سلسله مراتبی مسیرها و در نهایت رتبه بندی آنها با استفاده از روش پرومه بدست است.

کلیدواژه ها

بازار بزرگ تهران آتش سوزی، زلزله، روش تصمیم گیری الکتره وزن دهی روش پرومته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.