تاثیر مدیریت پروژه و Bim در مدیریت زمان و هزینه های پروژه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحیمی خبوشان

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران

مهسا پهلوان

استاد راهنما، گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی خراسان، مشهد، ایران

چکیده

مدیریت پروژه بخشی جوان و تقریبا نو از علم مدیریت پروژه است . که در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است . علی رغم کارایی زیاد علم مدیریت پروژه در موفقیت پروژههای گوناگون، در ایران به ندرت از آن به طور منسجم استفاده می کنند. نتایج و عملکرد مدیرانی که به صورت منظم از مفاهیم مدیریت پروژه استفاده کردهاند، نشان می دهد که استفاده از روشها و تکنیک های پیشنهادی آن جزء جدایی ناپذیر هر پروژه موفق می باشد. یکی از مسائل بسیار مهم در مدیریت پروژههای عمرانی ، مدیریت هزینه پروژه می باشد. امروزه مساله مدیریت هزینه جامع و صحیح پروژه شامل برنامه ریزی منابع ، برآورد هزینه ها، بودجه بندی و کنترل هزینه به یکی از دغدغه های اصلی متولیان و دست اندرکاران پروژهها تبدیل گردیده است که پروژههای عمرانی را نیز شامل می شود. کاهش زمان پایان پروژه یکی از مهمترین اهدافی است که هر یک شرکت های پروژه محور آن را دنبال می کنند. تمام فعالیت های شرکت ها برای به دست آوردن درآمد بیشتر، کاهش هزینه ها و رسیدن به اهداف کلانی می باشد که در سند چشم انداز شرکت تعریف شده است و در این راستا از روشهای مدیریتی ، برنامه ریزی و نیز نرم افزارهای مختلفی استفاده می کنند. طولانی شدن زمان انجام پروژه یا در حقیقت تاخیر در پایان پروژه موضوعی است که مدیران و نفرات اجرایی هر پروژه برای جلوگیری از به وجود آمدن آن تلاش می کنند. BIM و فناوری ها و ابزارهای دیجیتال وابسته به آن فرصتهای زیادی را برای متخصصان مدیریت هزینه پروژه فراهم می کند تا کیفیت ، سرعت ، دقت ، ارزش و پیچیدگی خدمات مدیریت هزینه خود را به طور چشمگیری بهبود بخشند و در نتیجه آینده خود را به عنوان بازیگران کلیدی در دنیای BIM تضمین کنند.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، BIM، زمان، هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.