شناسایی و ارزیابی ریسک و مدیریت آن در پروژه های راه سازی (مطالعه موردی : راههای مواصلاتی جنوب استان کرمان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU09_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه کمالی پور

دانشجوی دکتری راه و ترابری

مهدیه حیدری

دانشجوی دکتری سازه

چکیده

مدیریت ریسک فرایندی سیستماتیک جهت شناسایی واکنش و نظارت بر ریسک ها در یک پروژه می باشد یکی از اساسی ترین مشکلات در پروژه های راهسازی عدم مدیریت ریسک به دلیل نا آشنایی با ریسک ها و تاثیرات آنها با یکدیگر که گاها مسبب عدم اجرای پروژه ها با هزینه در نظر گرفته شده و در زمان قرارداد و با کیفیت مناسب می باشد در همین راستا به جهت بررسی فرآیند مدیریت ریسک و میزان تاثیر هر یک آنها بر ارمانهای زمانی ، مالی و کیفی پروژه راههای مواصلاتی جنوب استان کرمان تنظیم پرسشنامه ای شامل ۳۴ سوال و پس از بررسی روایی و پایایی آنها در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ پرداخت شده است جامعه آماری شامل کار فرمایان پروژه های راهسازی ، مجریان پروژه های آزاد راهی ، مهندسین مشاور، پیمانکاران و یا سرمایه گذاران در این پروژه ها می باشد. آلفای کرونباخ توسط نرم افزار SPSS برابر ۹۹۱/۰ محاسبه شده که نشانگر پایایی داده های آمار در سطح عالی رتبه بندی شده و از روش سلسله مراتبی (AHP) درجه اهمیت و اولویت بندی جهت اولویت بندی ریسکها استفاده شده است نتایج نشان می دهد که در پایش ریسک ها اولویت بندی ریسک پایه اصلی به ترتیب ریسک های مالی ، ریسک های اقتصادی ، ریسک های توسعه و آماده سازی ، ریسک سیاسی ، ریسک اجتماعی و ریسک طراحی پروژه می باشد . و در اولویت بندی و پایش ریسک های زیر مجموعه ای با توجه به اولویت ریسک های اصلی به ترتیب افزایش هزینه تامین مالی ، ریسک مالیاتی ، ریسک تاخیر و آماده سازی پروژه ، ریسک حمایتی سیاسی ، ریسک نیروی انسانی ، ریسک عدم تجربه و مهارت پرسنل می باشد .

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک ، مدیریت ریسک ، پروژه های راهسازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.