مدل سازی یک بعدی دبی پیک سیلاب خروجی از شکست سد استقلال میناب با نرم افزار HEC-RAS
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU09_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 172
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران -سازه های هیدرولیکی
کارشناس ارشد عمران –سازه های هیدرولیکی
چکیده
یکی از بزرگترین ریسکها در سد سازی، بحث شکست سد است که اگر به دقت شناخته شود و مطالعه در مورد آن صورت گیرد، ایمنی در مورد شکست سد بوجود می آید و احتمال وقوع خرابی و متحمل شدن هزینه های زیاد از بین می رود. کاهش ریسک بایستی در تمامی ابعاد و برای کلیه خطرات محتمل صورت پذیرد. در بررسی خطرات بایستی امکان هشدار و تخلیه مردم در پائین دست در نظر گرفته شود. بنابراین کاهش ریسک میتواند با برخورد جامع گرایانه، متعادل و کم هزینه گردد. در این راستا مسائلی که مستقیما به سد مربوط نمی باشند مانند آبگرفتگی در پائین دست، بایستی به دقت مورد مطالعه قرار گیرند. بررسی پیامدهای ناشی از شکست سدها، از جمله مطالعاتی است که بر روی سدها ی ایران صورت می گیرد و یا خواهد گرفت. این موضوع بدلیل قرار گیری بسیاری از سدها در مجاورت مناطق مسکونی و شرایط خاص منطقه از نظر زلزله خیزی مورد مطالعه قرار گرفت و HEC-RAS۲Dاست. در این تحقیق تبعات پدیده شکست سد اسشتقلال میناب با نرم افزار نتایج این تحقیق نشان می دهد که حداکثر سیلاب خروجی در اثر شکست سد میناب تا ۷۰۰۰۰ مترمکعب برثانیه می رسد. همچنین بیش از ۲۹۰۰۰ هکتار از اراضی پایین دست سد در اثر سیلاب ناشی از شکست سد به زیر آب خواهند رفت.کلیدواژه ها
شکست سد - مدلسازی - - HEC-RAS دبی خروجی - استقلال مینابمقالات مرتبط جدید
- مطالعه آزمایشگاهی رفتار لرزه ای وصله های مکانیکی با جوشکاری اصطکاکی دورانی
- ارزیابی ضوابط طول گیرایی میلگردهای قلاب دار در اتصال تیر به ستون بر اساس ویرایش های مختلف آیین نامه ACI ۳۱۸
- مشخصات مکانیکی کامپوزیت سیمانی مهندسی شده حاوی الیاف فولادی قلابدار و پلیمری سینتتیک بصورت مجزا و ترکیبی
- طراحی و استفاده از یک دستگاه جدید برای اندازه گیری قابلیت پمپ پذیری بتن تازه در محل
- توسعه ی رویکرد نرم افزاری محاسبات ضرایب لرزه ای نیروی برشی طراحی دیوار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.