نگاهی به بازطراحی نمای ساختمان ها با استفاده از کاربست مصالح پایدار (مطالعه موردی:کلانشهر تهران)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران؛یافته های نوین و کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CENAF02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا گلزاری دهنو

دانشجوی دکتری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.

آزاده شاهچراغی

دانشیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

فرح حبیب

استاد گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

امروزه طراحی ساختمانها در کشورهای مختلف، بدلیل عدم تولید و نشر گازهای گلخانه ای، جلوگیری از تخریب لایه ازن و عناصر طبیعی کره زمین، استفاده صحیح از انرژی و آب، مدیریت پسماند و زباله ، استفاده از مصالح ساختمانی مناسب و در نهایت آسایش کاربران و بهره برداران ساختمانها، بر اساس رویکرد توسعه پایدار صورت می گیرد. در برنامه ریزی و طراحی شهری پایدار، بکارگیری مصالح سازگار با محیط زیست امری ضروری است که بخشی از این مصالح در نمای ساختمانها در شهر استفاده می شود. با گسترش روزافزون ساختمان سازی و تنوع مصالح جدید ضرورت شناخت و استفاده از مصالح پایدار نیز اهمیت بیشتری پیدا می کند. از آنجا که کلانشهر تهران پایتخت کشور ایران بوده و بدلیل افزایش جمعیت و ساخت و سازهای زیاد در آن موجبات آلودگی محیطی را بهمراه دارد ،معرفی مصالح پایدار و سازگار با طبیعت با حداقل مصرف انرژی و عملکرد و نحوه بکارگیری و رفتار آنها در نماهای ساختمانی هدف اصلی این تحقیق می باشد. این پژوهش از روش توصیفی-تحلیلی و استفاده از مطالعات کتابخانه ای در راستای شناخت مبانی نظری موضوع با درنظر گرفتن پیشینه و خصوصیات مصالح کاربردی به طبقه بندی یافته های مربوط به ویژگی های مصالح پایدار پرداخته شده است؛ در نتیجه با تحلیل و شناخت ویژگی های مصالح پایدار، راهکارهای معماری مناسبی درجهت طراحی نمای ساختمانهای کلانشهر تهران پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

نمای ساختمان، مصالح ساختمان، توسعه پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.