تغییرات طول قد در کارگران و ارتباط آن با سطح ریسک QEC

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
  • کد COI اختصاصی: NCOHS07_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه زارع

دانشگاه علوم پزشکی دانشکده بهداشت و تغذیه، شیراز

مهین جمشیدی

دانشگاه علوم پزشکی دانشکده بهداشت و تغذیه، شیراز

هادی دانشمندی

دانشگاه علوم پزشکی دانشکده بهداشت و تغذیه، شیراز

علی رضا چوبینه

دانشگاه علوم پزشکی دانشکده بهداشت و تغذیه، مرکز تحقیقات علوم بهداش

چکیده

زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی-عضلانی (MSDs)، یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی است که به طور عمده در کمر، گردن و اندام های فوقانی نمایان می شود. کاهش ارتفاع ستون فقرات به عنوان یک شاخص برای تعیین فشار بر ستون فقرات در برخی فعالیتها استفاده می شود. در بسیاری از شیوه های ارزیابی ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی، آنالیز پوسچر به عنوان محور ارزیابی در نظر گرفته می شود. روش ارزیابی سریع مواجهه (QEC) یکی از این روش ها است. این مطالعه با هدف بررسی میزان تغییرات طول قدناشی از فشار بیومکانیک وارده برستون فقرات و ارتباط آن با سطح ریسک بدست آمده از روش QEC در کارگران چند شرکت تولید سازه های فلزی صورت گرفت. روش بررسی: در این مطالعه، بخشی از داده ها به وسیله پرسشنامه و بخشی دیگر از طریق اندازه گیری مستقیم گرد آوری شد. در این مطالعه از پرسشنامه ی دموگرافیک و نوردیک به منظور گردآوری داده ها استفاده گردید. همچنین خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی با استفاده از روش QEC انجام شد. یافته ها : 127 کارگر (57-21 سال) شاغل در کارخانجات سازه های فلزی شهرستان شیراز در این مطالعه شرکت داشتند. نتایج به دست آمده نشان داد که طول قد افراد در طول شیفت کاری کاهش پیدا می کند (0/86±1/18 سانتی متر). ارزیابی QEC نشان داد که 37/8% افراد در سطح خطر پایین، 26/8% در سطح خطر متوسط و 35/4% در سطح خطر بالا قرار دارند و کسی در سطح خطر بسیار بالا قرار ندارد.نتایج حاصل از پرسشنامه نوردیک نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در جمعیت مورد مطالعه برابر با 48 % بوده است. به این معنا که 48 % افراد، طی 12 ماه گذشته، حداقل در یک ناحیه از بدن دچار اختلالات اسکلتی - عضلانی بوده اند. نتیجه گیری : آزمون آماری نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی در بین کارگران کارخانجات مورد نظر بالاست و بین تغییر طول قد و امتیاز به دست آمده از روش QEC ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

اختلالات اسکلتی-عضلانی، QEC، تغییر طول قد، پرسشنامه نوردیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.