بررسی فرآیندی عملکرد مخازن در صنعت نفت و پتروشیمی کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی، نفت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF09_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا طاهری

مدیرپروژه ساخت مخازن متانول ، صنایع پتروشیمی خلیج فارس ، عسلویه ، بوشهر

علی شهریاری

کارشناسی، مهندسی شیمی، گرایش پتروشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایرا ن

یگانه یعقوبی

کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهرا ن، ا یران

نگین یاورزاده

کارشناسی، مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ا یران

چکیده

واحدهای نفت و گاز برای نگهداری نفت و گاز و نیز انبار کردن فرآورده های نفتی گوناگون، نیاز به تعداد بسیاری مخزن دارند. تعداد این مخازن به عواملی چند، چون دوری و نزدیکی واحد به منابع تامین کننده نفت خام، تعداد و ظرفیت واحدهای پالایش ، تنوع فرآورده های تولیدی و سرانجام چگونگی انتقال و پخش فرآورده ها بستگی دارد. در صنایع شیمیایی ، مواد ارزشمند مانند بنزین یا گاز مایع ، طی فرآیندهای مختلفی از مواد شیمیایی خام، مانند نفت خام جدا می شوند یا از آنها به وجود می آیند. چند راه برای انتقال مواد خام از منابع تامین کننده به واحد فرآیندی وجود دارد که بر حسب مورد و شرایط ، از یکی از آنها مانند خطوط انتقال یا تانکر استفاده می گردد. همچنین محصولات تولیدی نیز به روش های مختلف به بازار داخلی یا خارجی عرضه می شوند. به دلایل زیادی از جمله یکسان کردن کیفیت محصول، اندازه گیری حجم محصول جهت فروش، امکان بارگیری و انتقال به تانکر یا کشتی در حداقل زمان ممکن و... سبب می شود تا مواد محصول را بعد از تولید، در مخازن یا تانک های مناسب ذخیره نمایند. به طور کلی مخازن چند وظیفه اصلی به عهده دارند: ذخیره مواد اولیه و خوراک واحدها، ذخیره مواد واسطه تولید شده در فرآیند ، ذخیره فرآورده ها ، ذخیره مواد برای بارگیری و پخش ، همسان نمودن کیفیت محصول ، معیاری جهت اندازه گیری حجم خوراک و محصول تولید شده. بنابراین به توجه به اهمیت مخازن در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز کشور می بایست در تمامی مراحل اجرایی آن از پروسه ساخت و نصب تا راه اندازی و بهره برداری ، شرایط ایمنی را در اولویت قرار داد و دستورالعمل های فرآیندی را در مباحث ایمنی با دقت عمل بیشتری مورد بررسی قرارگیرد.

کلیدواژه ها

ایمنی ، مخازن، پتروشیمی ، نفت و گاز ، فرآیندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.