مقایسه موردی مقاومت کمانشی گنبدهای اسکالپ فولادی تک لایه با ارتفاع تاج متغیر تحت بار نامتقارن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و پنجمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE08_385
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا دانشمند

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران

فرشته امامی

استادیار، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران

چکیده

گنبد تک لایه اسکالپ یک نوع سازه فضاکار می باشد که عموما برای فضاهای بزرگ مانند سالنهای ورزشی و اجتماعات و آشیانه هواپیما به کار میرود. از مزایای این سیستم سازهای می توان به وزن کم، درجه نامعینی بالا، سختی زیاد، تولید ساده، استفاده در دهانه های بزرگ، عدم نیاز به جوش در محل و طرح های هندسی جذاب اشاره نمود. در این تحقیق مقایسه موردی مقاومت کمانشی گنبدهای اسکالپ فولادی تک لایه با ارتفاع تاج متغیر زیر یک نوع بار نامتقارن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد، با افزایش ارتفاع گنبد از ۳ متر به ۵ متر، میزان تنش ۴۶ درصد افزایش، تغییر مکان جانبی ۵۰ درصد کاهش، تغییر مکان قائم ۴۵ درصد کاهش، ظرفیت باربری جانبی ۲۲ درصد افزایش، ظرفیت باربری قائم ۱۳ درصد افزایش و انرژی جذب شده ۲۴ درصد کاهش یافته است . با مقایسه گنبد اسکالپ معمولی نسبت به مدل قارچی مشاهده شد در گنبد اسکالپ قارچی میزان تنش ۴ درصد کاهش، تغییر مکان جانبی و قائم ۵۰ درصد کاهش و نیرو وارد شده ۲۰ درصد کاهش یافته است . نتایج آنالیز و بررسیهای انجام شده نشان دهنده این است که افزایش ارتفاع گنبد اسکالپ سبب بهبود عملکرد رفتار گنبد شده است به اینگونه که سبب کاهش تغییر مکان، افزایش ظرفیت باربری و جذب انرژی گنبد اسکالپ میگردد. گنبد اسکالپ قارچی نسبت به مدل معمولی عملکرد بهتری داشته و حتی تا ۵۰ درصد میزان جابجایی را کاهش داده است.

کلیدواژه ها

مقاومت کمانشی، گنبدهای اسکالپ فولادی، تک لایه، تاج متغیر، بار نامتقارن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.