بهبود کارایی انرژی مسیریابی مبتنی بر چاهک سیار در شبکه های حسگر بی سیم
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
- کد COI اختصاصی: CEITCONF07_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 291
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه شیخ بهایی، اصفهان، ایران
استاد و عضو هیات علمی، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی نرم افزار، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده
< p> یک شبکه حسگر شامل تعداد زیادی گره های حسگر است که در یک محیط به طور گسترده پخش شده و به جمع آوری اطلاعات از محیط می پردازند. هدف اصلی این پژوهش، بهبود کارایی انرژی مسیریابی هوشمند داده ها مبتنی بر چاهک سیار کارآمد برای شبکه های حسگر بی سیم قطع شده با توجه به پیاده سازی مکانیسم های تشخیص و تحمل خطا در حین انتقال داده ها است. همچنین، ارزش تحقیق حاضر، ارایه مکانیسم های تشخیص و تحمل خطا در حین انتقال داده های طرح مسیریابی هوشمند داده ها برای شبکه های حسگر بی سیم قطع شده است. شبکه های حسگر بی سیم دارای محدودیت های انرژی هستند که برای دستیابی به طول عمر شبکه محدود می شوند که خوشه بندی یکی از تکنیک های کارآمد برای به حداقل رساندن صرفه جویی انرژی و موثر برای شناسایی و تحمل خطا در شبکه های بی سیم است. طراحی مسیریابی موثر می تواند به طور قابل توجهی عملکرد کل شبکه را بهبود بخشد. همچنین این پژوهش، روش هایی را برای ارزیابی نسبت به یکدیگر جهت اطمینان از نتایج حاصله بررسی می کند. روش پیشنهادی به ویژه برای برنامه های کاربردی با تاخیر طراحی شده است. ابتدا، مدیریت گره ها در شبکه حسگر بی سیم بررسی می شود. سپس در بخش دوم، بهینه سازی حرکت چاهک و نقاط ملاقات، با استفاده از الگوریتم فراابتکاری جایا و شبکه ی Q دو عمقی برای رمزگذاری ذرات کارآمد و جدید آنها و نیز شناسایی و تحمل خطا در هنگام انتقال داده ها ارایه می شود. شبیه سازی های دقیق با امنت پلاس پلاس نشان می دهد که بهینه سازی ارسال ها به چاهک از طریق بهبود و بهینه سازی مسیر چاهک، خصوصا نسبت به روش DGM-RPs موجب شده است در تمامی حالت ها، حداقل ۱۳ درصد مصرف انرژی در کل شبکه کاهش پیدا کند.< /p>کلیدواژه ها
مسیریابی، چاهک سیار، شبکه های حسگر بی سیم، کارایی انرژیمقالات مرتبط جدید
- کاشت یون در نیمه رساناها: تاریخچه، فرایند، اثرات، کاربردها، چالش ها
- تخمین نفوذ مس در نوارهای لبه ای با استفاده از شبکه های عصبی عمیق
- آینده ی تولید غذا با اینترنت اشیاء
- پیشرفتهای نوین در یکپارچه سازی فرآیند دوقطبی در فناوری های میکروالکترونیک
- آخرین پیشرفتها در فناوری کاشت یون در سیلیکون کاربید و گالیوم نیترید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.