فرزندپروری: اهمیت ، ماهیت و سبک ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH02_1469
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرویس حسام

دانشجوی رشته مدیریت کارشناسی ارشد، دانشگاه بیرجند

رحمت اله ابراهیمی

دانشجوی رشته مدیریت کارشناسی ارشد، دانشگاه بیرجند

هادی پورشافعی

استاد دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی و دانشیار دانشگاه دولتی بیرجند

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی آموزش مهارتهای زندگی بر روشهای فرزندپروری، در میان والدین است . طرح پژوهش مروری بوده و با توجه به جستجوی سایت ها، مقالات، کتب و فصلنامه تهیه گردیده است . در دودهه اخیر، رابطه بین شیوههای فرزندپروری و کارکرد فرزندپروی و کارکرد خانواده توسط پژوهشگران بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است . در پژوهش حاضر شیوههای فرزندپروری مهارتهای فرزندپروری، سبک ها و اصول فرزندپروری مورد مطالعه قرار گرفت . این مقاله به بررسی اثرات ابعاد مختلف فرزندپروری بر رشد و توسعه کودکان می پردازد. این اثرات شامل شکل دهی به شخصیت ، اعتماد به نفس ، هوش، استعدادها و مهارتهای اجتماعی کودکان است . مقاله بر این باور است که فرزندپروری منجر به ارتقاء توانایی های فردی و اجتماعی ، توسعه مهارتهای ارتباطی و حل مسئله ، تقویت خودکنترلی و تنظیم هیجان، افزایش توانایی های تصمیم گیری و مدیریت زمان، و توسعه اخلاقی و ارزشهای قوی می شود. به طور کلی ، مقاله به نتایج مثبت فرزندپروری پرداخته و بر جلب توجه به این نکته تاکید دارد که فرزندپروری سالم و موثر می تواند به رشد و توسعه سالم فیزیکی و روانی کودکان، افزایش مهارتها و استعدادها، تقویت روابط خانوادگی و اجتماعی ، افزایش اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی، و تاثیر مثبت بر عملکرد تحصیلی و حرکت به سمت یک زندگی موفق و شادانه منجر شود. و همچنین می تواند روابط خانوادگی و اجتماعی را تقویت کرده و به تاسیس یک زندگی موفق کمک کند. نتیجه گیری: با توجه به نکات مهم این مقاله می توان بیان داشت که فرزندپروری یک اصل مهم اجتماعی بوده و فرزندپروری نادرست سبب اتفاقات ناگواری در جامعه خواهد شد، تا جایی که فرزندپروری را مقدم بر فرزند آوری شمردند.

کلیدواژه ها

فرزندپروری، اصول، مهارتها، سبک مقتدرانه ، سبک سهل گیرانه و سبک مستبدانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.