بررسی چهار برنامه حرکتی(مختص ساعات ورزش مدارس) بر تبحر حرکتی دانش آموزان دبستانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_384
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فهیمی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه شهید بهشتی تهران

محمد علی اصلانخانی

استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران

معصومه شجاعی

دانشیار دانشگاه الزهرا تهران

ملیناز رحمن قلهکی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تح

چکیده

در این پژوهش به مقایسه تاثیرات چهار برنامه حرکتی(مختص ساعات ورزش مدارس)، فعالیت های مورد نظر والدین(ژیمناستیک)، فعالیت های مورد علاقه دانش آموزان (فوتسال) ، برنامه تربیت بدنی مدارس(گروه کنترل) و فعالیت های مورد نظر پژوهشگران (بازی های دبستانی)، بر رشد تبحر حرکتی دانش آموزان پسر دبستانی 7 الی 9 ساله پرداخته شد. بدین منظور تعداد 120 نفر از دانش آموزان کلاس دوم و سوم ابتدایی که به صورت تصادفی ساده در چهار گروه فعالیت های مورد نظر والدین (ژیمناستیک)، فعالیت های مورد علاقه دانش آموزان(فوتسال)، فعالیت های تربیت بدنی مدارس و فعالیت های مورد نظر پژوهشگران(بازی های دبستانی) قرار گرفتند. از شرکت کنندگان پیش آزمون برونینکز-اوزرتسکی گرفته شد و سپس شرکت کنندگان در هر گروه به اجرای برنامه های خود به مدت 4 جلسه در هفته و هر جلسه 90 دقیقه پرداختند. درنهایت از هر چهار گروه پس آزمون به عمل آمد. سپس اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه مشخصات فردی و آزمون های مربوط ثبت و به صورت توصیفی طبقه بندی و تنظیم گردید و با استفاده از آزمون های پارامتریک، نظیر آزمون تی وابسته جهت تجزیه و تحلیل درون گروهی میانگین متغیرها و جهت تجزیه و تحلیل بین گروهی چهار گروه از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) با استفاده از آزمون تعقیبی توکی، و همچنین تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS16 صورت گرفت. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که در مقایسه چهار گروه، گروه بازی های دبستانی نسبت به چهار گروه دیگر از تبحر حرکتی بهتری برخوردار است(P< 0/05). سپس گروه های ژیمناستیک، فوتسال و تربیت بدنی مدارس حائز رتبه های بعدی شدند.

کلیدواژه ها

تبحر حرکتی، مهارت حرکتی درشت و ظریف، برنامه حرکتی، ساعات ورزش مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.