ایده ایران گرایی در ادبیات محلی (مطالعه موردی ادبیات لکی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات ایران شناسی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISIR-7-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبریه کرمشائی

دانش آموخته دکتری علوم سیاسی، گرایش مسائل ایران. دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

این مقاله به بررسی بخشی از ادبیات محلی اقوام لک از منظر نزدیکی و دوری آن به ایده ایران­ گرایی می ­پردازد. پرسش این است که ادبیات اقوام لکی چگونه روح یا ایده کلان ایران گرایی را در خود متبلور نموده و کدام بخش از نمادها و نشانه ­های تاریخ باستانی و ملی ایران حضور پیوسته خود را در ادبیات محلی اقوام لک به نمایش گذاشته است. در این مقاله به روش پدیدارشناسانه، تعدادی از اشعار، تمثیلات و لالایی ­های­ لکی با تکیه بر نمادها و نشانه­ های شناخته شده تاریخ ملی و اسطوره­ای ایران تحلیل می­ شود. یافته ­ها نشان می ­دهد، ادبیات لکی بر پایه الگوی ایران­ گرایی و تعلق خاطر شاعران لک­ زبان به تاریخ و سرنوشت ایران است. یکی از ظهورات این آگاهی و اندیشه ایران ­بودگی در نزد شاعران لک زبان، بازسرایی بخش ­هایی از اشعار شاهنامه فردوسی به زبان لکی است.

کلیدواژه ها

ایران گرایی, شاعران لک زبان, ادبیات محلی, تاریخ محلی, اسطوره های ملی, ادبیات ملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.