تحلیل عاملی متغیرهای استرس زای مربیان فوتبال ایران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SSTU06_213
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1244
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان
دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه گیلان
چکیده
هدف: هدف از تحقیق حاضر شناسایی تجارب استرس مربیان فوتبال ایران، در طول دوران مربیگری شان با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی بود. روش شناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را سرمربیان ومربیان با تجربه مربیگری در لیگ برتر و دسته یک فوتبال ایران تشکلیل می داد نمونه آماری برابر با جامعه انتخاب شد که در مجموع 165 پرسشنامه کامل جمع آوری شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوایی آن را گروهی از اساتید صاحب نظر دانشگاهی و مربیان فوتبال تایید کردند. برای محاسبه ی پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده شد (r = 0/96). از روش های آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) برای گزارش ویژگی های مربیان و میازن اهمیت متغیرها و برای شناسایی عامل ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد استفاده گردید. قبل از انجام تحلیل عاملی، به منظور اطمینان از کافی بودن نمونه ها از معیار کایرز، میجر، الکین (KMO) و برای تعیین همبستگی بین متغیرها از آزمون بارتلت استفاده شد. یافته ها: در تحلیل عاملی داده ها، KMO برابر 0/742 بدست آمد و آزمون بارتلت برای داده ها برابر با 708/6 در سطح معنی داری 0/001 بود. استخراج عامل های اکتشافی، شش عامل را با محاسبه 40/23 درصد واریانس آشکار ساخت، نتایج تحقیق نشان داد که به ترتیب عوامل مالی، سازمانی و مدیریت، انسجام تیمی، اختیار و تصمیم گیری، زمانی، و فنی و رقابتی بیشترین نقش را در ایجاد استرس مربیان دارند. بحث و نتیجه گیری، به طور خلاصه، یافته ها نشان داد که مربیان فوتبال ایران انواع مختلفی از عوامل استرس زا را تجربه می کنند که فشار زیادی بر آن ها وارد می کند.کلیدواژه ها
متغیرهای استرس زا، مربیگری، فوتبالمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.