مقایسه تأثیر فعالیت ورزشی در شرایط محیطی سرد، گرم و طبیعی بر شمار تام لکوسیت ها و پلاکت های خون ورزشکاران
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SSTU06_199
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2670
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشکده ی تربیت بدنی و علوم ورزش
استاد فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران
استادیار فیزیولوژی ورزشی دانشکده ی تربیت بدنی دانشگاه تهران
چکیده
مقدمه و هدف: فعالیت بدنی و محیط های غیر طبیعی- هردو- باعث تغییراتی در عملکرد سیستم ایمنی می شوند، اما مطالعات کمی اثر فعالیت بدنی در دمای مختلف محیطی(سرد، گرم و طبیعی) را بررسی کرده اند. هدف از این مطالعه، مقایسه ی تأثیر فعالیت ورزشی در شرایط دمایی سرد، گرم و طبیعی بر شمار تام لکوسیت ها و پلاکت های خون ورزشکاران بود. روش: 10 مرد جوان ورزشکار فعالیت ورزشی یکسانی( دویدن روی تردمیل) را به مدت یک ساعت با شدت 60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی در سه محیط طبیعی 1±22 درجه سانتی گراد،5±55 درصد رطوبت)، 3±1 درجه ی سانیت گراد، 5±50 درصد رطوبت) و گرم (1±35 درجه ی سانتی گراد، 5±50 درصد رطوبت ) اجرا نمدند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله بعد و دو ساعت بعد (ریکاوری) از فعالیت ورزشی برای سنجش شمار لکوسیت ها، نوتروفیل ها، لنفوسیت ها، مونوسیت ها و پلاکت ها جمع آوری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری اندازه گیری مکرر و تعقیبی بن فروتی تجزیه و تحلیل شدند .(p< 0/05) نتایج : شمار کل لکوسیت ها و مونوسیت ها در هر سه محیط پس از فعالیت ورزشی افزایش معنی داری پیدا کرده است (p< 0/0001)، اما نوتروفیل ها تنها در محیط گرم (p=0/062) و لنفوسیت ها در محیط سرد افزایش معنی داری نداشته اند .(p=0/10) در دوره ی استراحت(ریکاوری)، شمار مونوسیت ها و لنفوسیت ها در محیط سرد p=0/044) و (p=0/001، طبیعی p=0/001) و (p< 0/0001 و گرم p< 0/0001) و (p=0/018 کاهش معنی دار، اما کاهش لکوسیت ها در محیط گرم معنی دار نبود بحث و نتیجه گیری: فعالیت ورزشی در هر سه محیط باعث تحریک و تجمع سلول های ایمنی می شود. با این حال، اجرای فعالیت ورزشی در محیط گرم موجب افزایش بیشتر مقادیر این سلول ها و نیز موجب تأخیر در رسیدن به حالت اولیه ی سیستم ایمنی در دوره ی استراحت پس از فعالیت ورزشی می شود.کلیدواژه ها
فعالیت ورزشی، لکوسیت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، پلاکتمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.