بهبود انحلال تیتانیم کنسانتره ایلمنیت با استفاده از فرآیند تجزیه قلیایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی فناوری های معدنکاری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMT03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 42
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جعفرزاده تیمورلوئی

دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران ، ایران

سیدپیمان جباری

دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران ، ایران

اکبر مهدیلو

گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل، ایران

مهدی ایران نژاد

دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران ، ایران

چکیده

در روشهای رایج، تهیه دی اکسید تیتانیم از کنسانتره ایلمنیت با حذف آهن به روش های هیدرومتالورژیکی یاپیرومتالورژیکی صورت می گیرد که محصول به دست آمده دارای ناخالصی زیادی است. امروزه به منظور کاهش اینناخالصی ها، روش های انحلال مستقیم موردتوجه قرار گرفته است. در این تحقیق امکان انحلال تیتانیم از کنسانترهایلمنیت کهنوج به روش تجزیه قلیایی موردبررسی قرار گرفت. با انجام آزمایشهای انحلال و با استفاده از نرم افزا رDesign Expert۱۱ ، شرایط بهینه لیچینگ شامل دمای ۸۲ سانتی گراد، نسبت مایع به جامد ۱۰ ، غلظت اسید ۵ / ۵۳درصد، دور همزن ۳۰۰ و مدتزمان ۵ / ۶۴ دقیقه تعیین شد. تحت این شرایط، قبل از تجزیه قلیایی، میزان انحلال تیتانیم۷ / ۳ درصد به دست آمد؛ اما بعد از فرآیند تجزیه قلیایی کنسانتره توسط پتاسیم هیدروکسید و تبدیل ایلمنیت به تیتاناتپتاسیم ((K(۲)Ti(۴)O(۹)، در همان شرایط میزان انحلال تیتانیم به ۶ / ۷۰ درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها

ایلمنیت، تیتانیم، انحلال، تجزیه قلیایی، تیتانات پتاسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.